Objekat na Zelenom Vencu postaće BRANKOV Business Centar

Marera Construction rekonstruiše zgradu Beobanke

SrbijaVesti

3.5.2023 10:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Marera Construction rekonstruiše zgradu Beobanke Marera Construction rekonstruiše zgradu Beobanke
Građevinska kompanija Marera Construction saopštila je da je angažovana za izvođenje građevinskih radova na sanaciji i rekonstrukciji postojeće konstrukcije čuvene zgrade Beobanke na beogradskom... Marera Construction rekonstruiše zgradu Beobanke

Građevinska kompanija Marera Construction saopštila je da je angažovana za izvođenje građevinskih radova na sanaciji i rekonstrukciji postojeće konstrukcije čuvene zgrade Beobanke na beogradskom Zelenom vencu, na uglu ulica Brankove i Carice Milice.

Nova, moderna poslovna zgrada, koja će se zvati BRANKOV Business Center, prostiraće se na ukupnoj površini od 10.500 kvadratnih metara, od kojih je 8.300 namenjeno izdavanju, rekli su iz Marera Construction.

„Zgrada će imati ukupno 13 spratova, a nakon rekonstrukcije, karakterisaće je impozantan ulazni hol, primena održivih materijala u skladu sa globalnim trendovima, i zelena krovna terasa koja će se nalaziti na šestom spratu sa prelepim panoramskim pogledom na prestonicu“, najavili su u saopštenju, uz podsećanje da je zgrada izgrađena 1960. godine kao poslovni objekat „Energoprojekta“, po projektu arhitekte Milice Šterić.

„Uzevši u obzir godinu izgradnje zgrade, njene osobenosti i inicijalnu ideju, postoji niz izazova i specifičnosti objekta koji su tipični za ovakve vrste građevina. Veoma je zahtevno i nagrađujuće kada se radi na ovakvim projektima jer oni podrazumevaju proaktivan pristup radovima i primenu najboljih poslovnih praksi, inženjerskih logika i veština“, poručio je u pisanoj izjavi Nemanja Ilić, direktor
Marera Construction-a.

Ta kompanija navodi da ima dokazanu ekspertizu u oblasti rekonstrukcije objekata i obnovi starih zdanja u centru Beograda, a kao naročito uspešne projekte ističu rekonstrukciju bivše fabrike Beko na Donjem Dorćolu, koja je danas poznata kao Kalemegdan Biznis centar, zatim rekonstrukciju „Beograđanke“, kao i zgrade BIGZ-a, na kojoj su radovi u završnoj fazi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...