“MARERA” KUPUJE I ZGRADU BIGZ Cena 50 miliona evra?

NekretnineNovacSrbijaVesti

4.1.2021 11:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

“MARERA” KUPUJE I ZGRADU BIGZ Cena 50 miliona evra? “MARERA” KUPUJE I ZGRADU BIGZ Cena 50 miliona evra?
Kupac poslovne zgrade Beograđanka, firma „Marera propertis“, trebalo bi da za 50 miliona evra početkom ove godine kupi i zgradu Beogradskog izdavačko-grafičkog zavoda (BIGZ),... “MARERA” KUPUJE I ZGRADU BIGZ Cena 50 miliona evra?

Kupac poslovne zgrade Beograđanka, firma „Marera propertis“, trebalo bi da za 50 miliona evra početkom ove godine kupi i zgradu Beogradskog izdavačko-grafičkog zavoda (BIGZ), piše „Politika“.

Zgradu koju je projektovao arhitekta Dragiša Brašovan „Marera propertis“ će, kako se navodi, obnoviti i pretvoriti u poslovni prostor za izdavanje.

Pozivajući se na podatke Agencije za privredne registre, „Politika“ piše da je krajnji vlasnik „Marere“ ruski biznismen Vladimir Zubrilin.

Foto: Printscreen youtube

Kako se navodi, većinski vlasnik zgrade BIGZ je biznismen Petar Matić, jedan od najvećih igrača na beogradskom tržištu nekretnina.

„Politika“ podseća da je Matić od države kupio zgradu BIGZ 2007. godine za 310 miliona dinara, tadašnjih 3,97 miliona evra, a da je pre šest godina odbio da svoj udeo od 80 odsto, koji ima sa još tri suvlasnika, proda kandaskoj firmi „Tipin korporejšn“, koja je bila spremna da u kupovinu i obnovu zgrade BIGZ uloži 30 miliona evra.

U međuvremenu je zgrada propadala, ali je „Marera“ pristala da za BIGZ plati 50 miiona evra, piše „Politika“ navodeći da „nije poznato koliko će toga pripasti trenutnim vlasnicima, a koliko će uložiti u obnovu“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...