Generalni direktor kompanije Tesla posetiće drugu ekonomiju sveta

Mask planira da se sastane sa premijerom Kine

SvetVesti

31.3.2023 14:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Mask planira da se sastane sa premijerom Kine Mask planira da se sastane sa premijerom Kine
Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Musk) planira da u aprilu poseti Kinu i zahteva sastanak sa premijerom ove zemlje Lijem Ćangom (Li... Mask planira da se sastane sa premijerom Kine

Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Musk) planira da u aprilu poseti Kinu i zahteva sastanak sa premijerom ove zemlje Lijem Ćangom (Li Qiang), navode dva neimenovana izvora.

Tačan datum posete zavisi od toga kada će kineski premijer biti u mogućnosti da primi Maska, navodi jedan od izvora, prenosi Reuters.

Kina je, posle Sjedinjenih Američkih Država, drugo najveće tržište za kompaniju Tesla, dok je fabrika za električnih automobila u Šangaju njen najveći proizvodni centar.

Potencijalna Maskova poseta ovoj zemlji bila bi prva od pandemije virusa Covid-19, ali i otkako je Si Đinping (Xi Jinping) obezbedio treći mandat na mestu predsednika Kine. 

Pre nego što je Li postao premijer u martu, bio je partijski sekretar u Šangaju, u kome je nadgledao izgradnju i otvaranje fabrike Tesla.

Mask planira da poseti Kinu u trenutku kada ova država pokušava da pridobije više stranih investicija kako bi podstakla ekonomski oporavak nakon ukidanja ograničenja nametnutim u toku pandemije.

Izvori nisu naveli o čemu Mask namerava da razgovara sa Lijem niti šta planira da uradi u Kini. Tesla se bori sa brojnim problemima, poput spore realizacije planova za povećanje proizvodnih kapaciteta u fabrici u Šangaju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...