zastoj, ali ne i obustava plana o preuzimanju društvene mreže

Mask uvećao kapitalna sredstva za preuzimanje Twittera

BerzaInvesticijeNovacSvetVesti

26.5.2022 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Mask uvećao kapitalna sredstva za preuzimanje Twittera Mask uvećao kapitalna sredstva za preuzimanje Twittera
Ilon Mask (Elon Musk) planira da se u većoj meri oslani na kapitalna sredstva za finansiranje preuzimanja društvene mreže Twitter za 44 milijarde dolara,... Mask uvećao kapitalna sredstva za preuzimanje Twittera

Ilon Mask (Elon Musk) planira da se u većoj meri oslani na kapitalna sredstva za finansiranje preuzimanja društvene mreže Twitter za 44 milijarde dolara, pogotovu nakon što su akcije njegove kompanije Tesla beležile pad vrednosti prethodnih nedelja.

Kako piše Wall Street Journal, Maskov plan finansiranja sada uključuje 33,5 milijardi dolara u kapitalu, u poređenju sa prvobitnih 27,25 milijardi dolara, prema najnovijem regulatornom podnesku. On više ne planira da se osloni pretežno na zajam podržan akcijama Tesle, koje su pale čak za oko trećinu otkako je sklopio načelni dogovor sa Twitterom krajem aprila.

Početkom maja, Mask je prikupio oko 7,14 milijardi dolara od 19 investitora čije učešće efektivno smanjuje lični rizik koji bi morao da preuzme kako bi zaključio posao od 44 milijarde dolara.

Ove vesti usledile su pošto je izvršni direktor Twittera u sredu rekao akcionarima da kompanija nastavlja sa radom na dogovoru nakon što je Mask ranije rekao da je posao „privremeno na čekanju“.

„Prolazimo zajedno kroz proces transakcije“, rekao je izvršni direktor Parag Agraval na godišnjem skupu akcionara Twittera. „Čak i dok radimo na zatvaranju ove transakcije, naši timovi i ja ostajemo fokusirani na važan posao koji radimo svaki dan“, prenosi MarketWatch.

Kompanija je odložila zvanične odgovore na pitanja akcionara o transakciji, navodeći planove za kasniji skup na kojem će moći da glasaju o dogovoru koji je postignut prošlog meseca, kao i njegovoj realizaciji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...