RUSKI MERE ĆE NUDITI 30 ODSTO JEFTINIJU ROBU Evo u kojim gradovima i kada se otvara prva prodavnica ovog trgovinskog lanca

InvesticijeNovacSrbijaVesti

20.12.2020 08:01 Autor: Redakcija Biznis.rs

RUSKI MERE ĆE NUDITI 30 ODSTO JEFTINIJU ROBU Evo u kojim gradovima i kada se otvara prva prodavnica ovog trgovinskog lanca RUSKI MERE ĆE NUDITI 30 ODSTO JEFTINIJU ROBU Evo u kojim gradovima i kada se otvara prva prodavnica ovog trgovinskog lanca
Ruski trgovinski lanac Mere, koji će prvi market otvoriti 25. decembra u Batajnici, sebe preporučuje kao mrežu diskonta sa cenama nižim više od 20... RUSKI MERE ĆE NUDITI 30 ODSTO JEFTINIJU ROBU Evo u kojim gradovima i kada se otvara prva prodavnica ovog trgovinskog lanca

Ruski trgovinski lanac Mere, koji će prvi market otvoriti 25. decembra u Batajnici, sebe preporučuje kao mrežu diskonta sa cenama nižim više od 20 odsto u odnosu na konkurenciju, rekla je Tanjugu Antonela Bijelić Milojica iz te kompanije.

Ona je najavila da se do početka februara planira otvaranje marketa u još četiri grada u Srbiji.

Foto: Tanjug

„U pitanju su marketi koji su osmišljeni u Rusiji što ne znači da ćemo striktno prodavati rusku robu. Naši martketi imaju poseban sistem prodaje. Okrenuti su malim proizvođačima kako bi kupcima pružili najbolje cene“, rekla je Bijelić Milojica.

Navela je da će cene biti niže od tržišnih i za 20, pa i 30 procenata, što će se videti već 25. decembra kada će biti prvo otvaranje.

Foto: Tanjug

„Možemo reći da smo mi neka mešavina Lidla i Metroa, ali svakako da nismo tipični konkurenti zato što diskaunt marketi tek sa dolaskom marketa Mere dolaze u Srbiju“, objasnila je ona.

Mere su evropski brend, a ista kompanija u Rusiji ima više do 2.000 prodavnica pod imenom Semafor.

Prisutni su u zemljama bivšeg Sovjetskog saveza, Belorusiji i Kazahstanu.

Foto: Tanjug

„Od 2015. godine Mere se pojavljuje i na tržištima Evrope, a naši marketi uspešno rade u Nemačkoj, Poljskoj i Rumuniji. Sledeće godine sprema se otvaranje marketa i u Češkoj, Italiji, Austriji i Španiji. Nadamo se uspešnom razvoju mreže u Srbiji i dalje u regionu Balkana“, istakla je Bijelić Milojica.

Dodala je da Mere ne nastupaju otvarajući u istom trenutku više marketa na jednom tržištu.

Foto: Tanjug

„Naši menadžeri uveliko rade, i kako se pronađe odgovarajući objekat, on bude adaptiran i tako otvoren. Ovde nam je prvi objekat u Batajnici, krajem januara biće otvaranje objekata u Subotici i Kruševcu, a početkom februara planiramo otvaranja u Kraljevu i Vršcu“, rekla je ona.

Ona ističe da dolazak lanca marketa Mere znači veći plasman ruske robe u Srbiji, ali će taj lanac, u početnoj fazi, biti prilično fokusiran na rad sa malim srpskim proizvođačima.

Foto:Tanjug

„To je jako važno kako za njih tako i za naše kupce da se upoznaju možda sa nekom novom robom koju možda nisu u velikim trgovačkim lancima koji posluju u Srbiji imali mogućnosti da upoznaju. A ruske robe će biti sigurno od januara“, rekla je Bijelić Milojica.

Kazala je da će biti robe i iz drugih država koja se prodaje i u ostalim marketima ovog lanca širom Rusije i Evrope.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.