Moguće smanjivanje poreza kao podrška stanovništvu

Mere ekonomske pomoći u Grčkoj premašiće 14 milijardi evra u 2021.

EUVesti

28.3.2021 14:12 Autor: Marko Miladinović 0

Mere ekonomske pomoći u Grčkoj premašiće 14 milijardi evra u 2021. Mere ekonomske pomoći u Grčkoj premašiće 14 milijardi evra u 2021.
Grčke mere ekonomske podrške premašiće 14 milijardi evra u tekućoj godini, što je dvostruko veći iznos od onog koji je ranije predviđen državnim budžetom,... Mere ekonomske pomoći u Grčkoj premašiće 14 milijardi evra u 2021.

Grčke mere ekonomske podrške premašiće 14 milijardi evra u tekućoj godini, što je dvostruko veći iznos od onog koji je ranije predviđen državnim budžetom, rekao je ministar finansija Kristos Staikuras u intervjuu za današnje izdanje lista Katimerini.

Staikuras je izjavio da se grčka vlada pripremila i za najgore moguće scenarije daljih posledica pandemije na domaću privredu. Prema njegovim rečima, Grčka u ovom trenutku ima 30 milijardi evra gotovinskih rezervi, što je „sigurnosno dovoljan nivo“.

Grčki ministar finansija je napomenuo da se ta zemlja tokom poslednje dve godine dodatno zadužila 22 milijarde evra.

Mada je rekao da „postoji velika neizvesnost u pogledu dinamike razvoja pandemije“, ostavio je otvorenom mogućnost daljeg smanjenja poreza u 2022. godini, navode grčki mediji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...