MERE ZATVARANJA POGAĐAJU MALOPRODAJNE OBJEKTE Treba razmisliti o rasterećenju dela privrede, napominje Čadež

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

16.12.2020 14:29 Autor: Marko Miladinović 0

MERE ZATVARANJA POGAĐAJU MALOPRODAJNE OBJEKTE Treba razmisliti o rasterećenju dela privrede, napominje Čadež MERE ZATVARANJA POGAĐAJU MALOPRODAJNE OBJEKTE Treba razmisliti o rasterećenju dela privrede, napominje Čadež
Istraživanja koja je radila Privredna komora Srbije pokazuju da se zaraza korona virusom ne dešava u maloprodajnim objektima, jer se u njima poštuju propisane... MERE ZATVARANJA POGAĐAJU MALOPRODAJNE OBJEKTE Treba razmisliti o rasterećenju dela privrede, napominje Čadež

Istraživanja koja je radila Privredna komora Srbije pokazuju da se zaraza korona virusom ne dešava u maloprodajnim objektima, jer se u njima poštuju propisane mere. Iz ovog razloga predsednik PKS Marko Čadež uputio je apel domaćim epidemiolozima da razmisle o eventualnom rasterećenju mera za lokacije koje nisu toliko rizične.

Čadež je istakao da se zaraze najviše događaju na proslavama i velikim skupovima, i napomenuo da su sledeća dva vikenda posebno važna u poslovanju mnogih kompanija, pogotovu onih koje se bave prodajom. Prema njegovim rečima, neke od njih tradicionalno tokom ovih 14 dana ostvare prihode kao u cela druga dva meseca u godini.

Od uvođenja mera zatvaranja nekih maloprodajnih objekata u 17 časova i prestanka rada tokom vikenda zabeležen je pad prihoda u svim oblastima prodaje, izuzev prehrambene.

Prisustvujući predstavljanju četvrte po redu godišnje studije „Društveno-ekonomski uticaj Coca-Cola sistema u Srbiji, predsednik PKS je upravo naveo primer kompanije Coca-Cola HBC Srbija, čiji su prihodi u ugostiteljstvu zbog uvedenih mera pali za čak 80 odsto, pri čemu 40 odsto njenih prihoda potiče upravo iz ovog sektora.

Direktor prodaje Coca-Cola HBC Srbija Saša Marković tom prilikom je istakao da je ova kompanija tokom 2019. godine ekonomiji Srbije doprinela sa 291 milion evra, odnosno sa oko 0,6 bruto domaćeg proizvoda, uz 0,9 procenata svih poreskih davanja u državi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...