američki tehnološki div uvodi novu platformu

Microsoft gasi lokalnu verziju LinkedIn u Kini

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

14.10.2021 18:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Microsoft gasi lokalnu verziju LinkedIn u Kini Microsoft gasi lokalnu verziju LinkedIn u Kini
Kompanija Microsoft je najavila u četvrtak da će ugasiti lokalnu verziju LinkedIn-a u Kini, koji je poslednja velika američka društvena mreža koja nastavila rad... Microsoft gasi lokalnu verziju LinkedIn u Kini

Kompanija Microsoft je najavila u četvrtak da će ugasiti lokalnu verziju LinkedIn-a u Kini, koji je poslednja velika američka društvena mreža koja nastavila rad u toj zemlji.

U saopštenju Microsofta se navodi da će LinkedIn biti zatvoren zbog „znatno izazovnijeg poslovnog okruženja i povećanih zahteva usklađivanja s novim propisima u Kini“, prenosi Tanjug pozivajući se na CNBC.

Umesto toga, američki tehnološki div će u Kini pokrenuti veb sajt za traženje posla koji nema LinkedIn-ove funkcije društvene mreže.

LinkedIn je pokrenut u Kini 2014. godine sa ograničenim funkcijama osmišljenim tako da budu u skladu strožim zakonima o internetu u toj zemlji.

Odluka o gašenju ove mreže doneta je pošto je kineski internet regulator naložio LinkedIn-u u martu da bolje moderira svoje sadržaje za šta je kompaniji dat rok od 30 dana, objavio je Wall Street Journal pozivajući se izvore upoznate s materijom.

Nova Microsoft-vova platforma u Kini, pod nazivom „InJobs“, neće uključivati društvene sadržaje niti će omogućavati korisnicima da dele objave ili članke.

Prema podacima portala Statista, Kina je treće najveće tržište američke kompanije. Glavni izvršni direktor Microsoft-a Satja Nadela (Satya Nadella) izjavio je u julu da doprinos LinkedIn-a godišnjim prihodima kompanije iznosi oko 10 milijardi dolara.

Microsoft je kupio Linkedin 2016. godine za 26,2 milijarde dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...