na zahtev eps-a kod regulatorne agencije

Mihajlović: Računi za struju sa poskupljenjem veći za 280 do 320 dinara

SrbijaU fokusuVesti

9.8.2022 10:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Mihajlović: Računi za struju sa poskupljenjem veći za 280 do 320 dinara Mihajlović: Računi za struju sa poskupljenjem veći za 280 do 320 dinara
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da će sa traženim poskupljenjem struje razlika u računu za prosečnu potrošnju iznositi između 280... Mihajlović: Računi za struju sa poskupljenjem veći za 280 do 320 dinara

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da će sa traženim poskupljenjem struje razlika u računu za prosečnu potrošnju iznositi između 280 i 320 dinara.

„To je zahtev Elektroprivrede Srbije (EPS) kod regulatorne agencije, povećanje od 6,5 odsto. Kad se sve to obračuna, očekujem da će to do kraja meseca biti i objavljeno“, rekla je Mihajlović za TV Prva, prenela je agencija Beta.

Prema njenim rečima, razlika u računu prosečnog srpskog domaćinstva za potrošnju sada i računa od trenutka povećanja cene elektične energije razlika će biti između 280 i 340 dinara.

„Jako je važno da do tog povećanja dođe iako nije popularno o tome govoriti. Ali to je nužno, sve u lancu od čega se pravi struja je otišlo naviše“, rekla je Mihajlović, prenela je agencija Beta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...