oko 880.000 zaposlenih imaće veće zarade

Minimalne plate u Portugalu povećane za šest odsto

NovacSvetVesti

4.1.2022 17:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Minimalne plate u Portugalu povećane za šest odsto Minimalne plate u Portugalu povećane za šest odsto
Portugalski premijer Antonio Kosta (Antonio Costa) odobrio je povećanje minimalne plate šest odsto, poručivši, četiri sedmice pre parlamentarnih izbora, da planiraju novi ciklus povećanja... Minimalne plate u Portugalu povećane za šest odsto

Portugalski premijer Antonio Kosta (Antonio Costa) odobrio je povećanje minimalne plate šest odsto, poručivši, četiri sedmice pre parlamentarnih izbora, da planiraju novi ciklus povećanja u narednoj godini.

„Oko 880.000 zaposlenih imaće od danas koristi od povećanja mesečne nacionalne minimalne plate na 705 evra, odnosno 800 dolara“, napisao je na Twitteru čelnik Socijalističke stranke.

Kosta je napisao da je to povećanje od 40 evra – najveće u istoriji Portugala, prenosi agencija Mina pozivajući se na SEEbiz.

Preračunato po satu, nova minimalna plata iznosi oko 4,4 evra.

“Minimalna plata porasla je 40 odsto otkako sam preuzeo premijersku dužnost prije šest godina”, podsetio je Kosta, ponovivši da im je cilj podići je na 750 evra u 2023. godine.

Kosta trenutno vodi manjinsku vladu.

Početkom novembra portugalski predsednik Marečlo Rebelo de Suza (Marcelo Rebelo de Sousa) raspisao je izbore za 30. januar nakon što parlament nije usvojio Kostin predlog budžeta za ovu godinu. Redovni izbori bili su na rasporedu u jesen naredne godine.

 • MARE

  28.8.2022 #1 Author

  Navedeni iznosi teraju u beznadje

  Odgovori

 • IVAN

  29.10.2022 #2 Author

  divna zemlja globalno zagrevanje uzima danak

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.