Kerimov prikrivao vlasničke interese u trust fondu

Ministarstvo finansija SAD blokiralo sredstva ruskog oligarha vredna više od milijardu dolara

NovacSvetVesti

1.7.2022 15:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Ministarstvo finansija SAD blokiralo sredstva ruskog oligarha vredna više od milijardu dolara Ministarstvo finansija SAD blokiralo sredstva ruskog oligarha vredna više od milijardu dolara
Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država saopštilo je da je blokiralo sredstva ruskog oligarha u trust fondu u vrednosti većoj od milijardu dolara. Heritage Trust ... Ministarstvo finansija SAD blokiralo sredstva ruskog oligarha vredna više od milijardu dolara

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država saopštilo je da je blokiralo sredstva ruskog oligarha u trust fondu u vrednosti većoj od milijardu dolara.

Heritage Trust  sa sedištem u Delaveru, u kome Sulejman Abusadovič Kerimov (Suleiman Abusaidovich Kerimov) ima vlasničke interese, upravlja sredstvima vrednim više od jedne milijarde dolara. Trust je formiran u julu 2017. godine kako bi se u njemu čuvala sredstva koja Kerimov ima u SAD, navode iz ministarstva.

Nećak ruskog oligarha Ruslan Gadžijevič Gadžijev (Ruslan Gadzhiyevich Gadzhiyev) korisnik je trusta, a njegovi vlasnički interesi omogućavaju odvojenu i nezavisnu osnovu za blokiranje Heritage Trusta, piše portal AA.com.

“Kerimov je upotrebio niz kompleksnih pravnih struktura i lažnih predstavnika da prikrije svoje interese u Heritage Trustu u vidu sredstava koja su u finansijski sistem SAD ušla preko dva strana poslovna subjekta kojima on upravlja još pre nego što su mi nametnute sankcije”, navode iz ministarstva.

Iz Ministarstva finansija SAD saopšteno je i da su sredstva uložena u velike državne i privatne firme i da je njima upravljao niz američkih investicionih firmi i institucija.

Dodaje se da su Kerimov i njegovi punomoćnici koristili različite neaktivne kompanije kako bi prikrili oligarhove interese u trust fondu.

  • GOCA BG

    1.7.2022 #1 Author

    Ima on jos deset puta vise nego sto su mu zaplenili.

    Odgovori

  • MAJALG

    2.7.2022 #2 Author

    Ovo je samo da im zamaze oci, na drugoj strani ima mnogo vise tako da ne brinem za njega.

    Odgovori

  • MAJA

    2.7.2022 #3 Author

    Snaci ce se oni ko i uvek

    Odgovori

  • STRAHINJA

    2.7.2022 #4 Author

    Decije igranke…

    Odgovori

  • GAGA

    2.7.2022 #5 Author

    Dakle privatno vlasnistvo nije nedodirljivo. Da li to znaci da ce sutra svako svakome moci da oduzima sta mu padne na pamet?

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    3.7.2022 #6 Author

    Koliko taj ima kad im „sitninom“ maže oči?

    Odgovori

  • Milovan94

    3.7.2022 #7 Author

    Njima je sve nešto teško.

    Odgovori

  • MADMAX

    3.7.2022 #8 Author

    Ja mislim da su u velikom stresu.

    Odgovori

  • LUKA

    3.7.2022 #9 Author

    Ovo je samo jedan deo nebrinem ja za njega

    Odgovori

  • LEPOSAVA

    3.7.2022 #10 Author

    Ma nije to za njih nista …sica

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...