zatraženi detaljni izveštaji

Ministarstvo nastavlja da kontroliše rad energetskih preduzeća

SrbijaVesti

12.1.2023 12:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ministarstvo nastavlja da kontroliše rad energetskih preduzeća Ministarstvo nastavlja da kontroliše rad energetskih preduzeća
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović podsetila je u četvrtak direktore energetskih preduzeća za proizvodnju, prenos i distribuciju električne energije, na njihove obaveze u cilju sigurnog snabdevanja građana... Ministarstvo nastavlja da kontroliše rad energetskih preduzeća

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović podsetila je u četvrtak direktore energetskih preduzeća za proizvodnju, prenos i distribuciju električne energije, na njihove obaveze u cilju sigurnog snabdevanja građana i privrede električnom energijom, saopštilo je ministarstvo.

„Neophodno je blagovremeno planiranje svih procesa potrebnih za održavanje proizvodnih kapaciteta, prenosnih i distributivnih sistema, obezbeđenje potrebnih bilansnih količina energije i energenata, kao i bezbednih uslova rada zaposlenih“, navela je Đedović u pismu direktorima preduzeća, prenosi Beta.

Dodaje se da Ministarstvo rudarstva i energetike očekuje da direktori energetskih preduzeća dostave, u što kraćem roku, detaljan izveštaj o tome šta je preduzeto i šta će biti preduzeto radi održanja proizvodnih i prenosnih kapaciteta.

Đedović je u sredu razgovarala sa generalnim direktorom Javnog preduzeća Srbijagas Dušanom Bajatovićem o toku radova na izgradnji gasne interkonekcije Srbija-Bugarska, gasovodu Niš-Batajnica i gasnoj interkonekciji sa Severnom Makedonijom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...