preduzet niz važnih koraka

Đedović i Bajatović o izgradnji gasnih interkonekcija sa susednim zemljama

BiznisInfrastrukturaSrbija

11.1.2023 18:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Đedović i Bajatović o izgradnji gasnih interkonekcija sa susednim zemljama Đedović i Bajatović o izgradnji gasnih interkonekcija sa susednim zemljama
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović razgovarala je sa generalnim direktorom Javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušanom Bajatovićem o toku radova na izgradnji gasne interkonekcije... Đedović i Bajatović o izgradnji gasnih interkonekcija sa susednim zemljama

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović razgovarala je sa generalnim direktorom Javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušanom Bajatovićem o toku radova na izgradnji gasne interkonekcije Srbija-Bugarska, gasovodu Niš-Batajnica i gasnoj interkonekciji sa Severnom Makedonijom, saopšteno je u sredu.

Đedović je rekla da je dosad preduzet niz važnih koraka kako bi izgradnja gasne interkonekcije sa Bugarskom tekla kako je planirano i istakla da je to projekat od posebnog značaja za Srbiju.

„S obzirom da je interkonekcija Srbija-Bugarska od strateške važnosti za energetsku bezbednost naše države, jer ćemo njenom izgradnjom diverzifikovati snabdevanje gasom, važno je da se poštuju dati okviri i rokovi, kako bi radovi bili završeni pre početka naredne grejne sezone“, naglasila je Đedović.

Generalni direktor preduzeća Srbijagas Dušan Bajatović, obavestio je ministarku da je planiran obilazak radova na bugarskoj strani gasovoda „kako bismo se uverili da dinamika radova u toj zemlji prati predviđene rokove“.

Na sastanku je razmatrana i realizacija projekta izgradnje gasovoda Niš-Batajnica, jer on predstavlja narednu fazu gasne interkonekcije sa Bugarskom, a razgovarali su i o narednim fazama projekta interkonekcije sa Severnom Makedonijom.

  • SUNCOKRET

    11.1.2023 #1 Author

    Gasovodivspadaju u infrastrukturu i bitno je i njih granati. kao i puteve iako mi nemamo nažalost svoj gas i zavisimo od uvoznog.

    Odgovori

  • Jovana24

    11.1.2023 #2 Author

    Koliko ce njihove muljaze nas da kostaju…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...