Skladišta gasa u Nemačkoj popunjena 90 odsto

Cena gasa ista kao u decembru 2021. godine

EUU fokusu

9.1.2023 14:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Cena gasa ista kao u decembru 2021. godine Cena gasa ista kao u decembru 2021. godine
Čelnik Federalne agencije mreža Bundesnetzagentur Klaus Muler (Muller) očekuje da će fluktuacije cena prirodnog gasa prestati. “Sada je cena gasa ista kao što je... Cena gasa ista kao u decembru 2021. godine

Čelnik Federalne agencije mreža Bundesnetzagentur Klaus Muler (Muller) očekuje da će fluktuacije cena prirodnog gasa prestati.

“Sada je cena gasa ista kao što je bila u decembru 2021. godine“, rekao je on u intervjuu za nemački list Bild am Sonntag.

Prema Muleru, glavni razlog stabilizacije cena je činjenica da je Evropa uspešno napunila svoje skladište gasa, čime je uklonjena osnova za moguće špekulacije, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Klix.ba.

On je istovremeno identifikovao tri glavna faktora rizika – hladniju predstojeću zimu, rastuću potrošnju u Kini i oštećenje infrastrukture, kao što je bio slučaj sa gasovodima Severni tok i Severni tok 2.

„Uz svu neizvesnost koja ostaje, ne očekujem da će nešto poći po zlu ove zime. Očekujem da će skladište biti više od 50 odsto popunjeno do kraja zime. Sada smo fokusirani na sledeću zimu“, poručio je Muller.

Trenutno su skladišta gasa u Nemačkoj popunjena 90 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...