obaveza privrednika da održavaju u radnom odnosu 3.900 zaposlenih

Ministarstvo privrede: Investicioni ugovori za domaća preduzeća u vrednosti 37,2 miliona evra

BiznisInvesticijePreduzetnikSrbijaU fokusuVesti

8.8.2022 09:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ministarstvo privrede: Investicioni ugovori za domaća preduzeća u vrednosti 37,2 miliona evra Ministarstvo privrede: Investicioni ugovori za domaća preduzeća u vrednosti 37,2 miliona evra
Ministarstvo privrede Srbije je u okviru programa podrške domaćim privrednicima koji posluju kao mikro, mala ili srednja društva do početka avgusta ove godine potpisalo... Ministarstvo privrede: Investicioni ugovori za domaća preduzeća u vrednosti 37,2 miliona evra

Ministarstvo privrede Srbije je u okviru programa podrške domaćim privrednicima koji posluju kao mikro, mala ili srednja društva do početka avgusta ove godine potpisalo 33 ugovora investicione vrednosti od 37,2 miliona evra.

Privredna društva dobila su pomoć države uz obavezu da održavaju u radnom odnosu 3.900 zaposlenih, ali i da dodatno angažuju 230 radnika ugovorima na neodređeno vreme, prenosi agencija Beta.

Ugovori se odnose na različite oblasti poslovanja, počev od prehrambenih proizvoda, metalske industrije i proizvoda u građevinskoj industriji, proizvodnje nameštaja, do proizvoda od plastike, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Program podrške domaćim privrednicima koji posluju kao mikro, mala ili srednja društva, koji je počeo u poslednjem kvartalu prošle godine, za cilj ima ravnomerni lokalni i regionalni privredni razvoj kroz unapređenje proizvodnje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...