ukupna trgovinska razmena dve zemlje prošle godine iznosila 636 miliona evra

Ministri Srbije i Grčke o saradnji u oblasti inovacija i novih tehnologija

BiznisEUHi-techInovacijeSrbijaU fokusuVesti

6.10.2022 16:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Ministri Srbije i Grčke o saradnji u oblasti inovacija i novih tehnologija Ministri Srbije i Grčke o saradnji u oblasti inovacija i novih tehnologija
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović i ministar za razvoj i investicije Grčke Adonis Georgiadis smatraju da dve države treba da... Ministri Srbije i Grčke o saradnji u oblasti inovacija i novih tehnologija

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović i ministar za razvoj i investicije Grčke Adonis Georgiadis smatraju da dve države treba da ostvare viši stepen saradnje u oblasti inovacija i novih tehnologija, saopštio je Popovićev kabinet.

Imajući u vidu uspeh dosadašnje saradnje, njeno produbljivanje u oblasti inovacija je najbolji način za jednako uspešan nastavak partnerstva, navedeno je u saopštenju nakon susreta dva ministra, prenosi Beta.

U saopštenju se kao činjenica naglašava da Srbija nastavlja sa primenom ekonomske politike koja ima za cilj privlačenje investicija u srpsku privredu, uz poseban akcenat na startap kompanije i njihovo finansiranje kroz investicione fondove.

Podseća se da je ukupna trgovinska razmena Srbije i Grčke prošle godine iznosila 636 miliona evra. Izvoz Srbije u Grčku je iznosio 234 miliona evra, a vrednost uvoza iz Grčke 402 miliona evra.

Tokom ove godine nastavljen je trend rasta, a u periodu od januara do jula, spoljnotrgovinska razmena dve zemlje iznosila je 480 miliona evra. Grčka je trenutno jedan od najvećih investitora u Srbiji, sa ukupnom vrednošću investicija od 2,2 milijarde evra.

U Srbiji je registrovano oko 600 aktivnih privrednih subjekata iz Grčke, a postoji značajan potencijal za proširenje i jačanje postojeće saradnje, navedeno je u saopštenju.

  • Anna

    6.10.2022 #1 Author

    Pozdravljam saradnju sa Grčkom.

    Odgovori

  • VERA

    7.10.2022 #2 Author

    Mi smo po tradiciji uvek imali odlicnu saradnju sa bratskom Grckom.

    Odgovori

  • TATJANA

    7.10.2022 #3 Author

    Samo tako i da se produzi

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.10.2022 #4 Author

    Uvek smo imali sa Grckom dobre odnose i saradnju,verujem da ce tako biti i u buducnosti…

    Odgovori

  • DUŠICA

    7.10.2022 #5 Author

    Srbija i Grčka uvek za uspešnu saradnju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...