Dolazak nemačkog maloprodajnog lanca u Beograd i Novi Sad

MixMarkt otvara prve tri prodavnice u Srbiji

SrbijaVesti

23.4.2024 09:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

MixMarkt otvara prve tri prodavnice u Srbiji MixMarkt otvara prve tri prodavnice u Srbiji
Nemački maloprodajni lanac Mix Markt najavio je zvanično otvaranje prvih maloprodajnih objekata u Srbiji za 29. april. Prodavnice će se nalaziti u Beogradu, u... MixMarkt otvara prve tri prodavnice u Srbiji

Nemački maloprodajni lanac Mix Markt najavio je zvanično otvaranje prvih maloprodajnih objekata u Srbiji za 29. april. Prodavnice će se nalaziti u Beogradu, u Sarajevskoj ulici i u Ulici 27. marta, kao i u Novom Sadu, u Bulevaru oslobođenja.

„Otvaranjem novih prodavnica u Srbiji, Mix Markt pokazuje posvećenost širenju prisustva na globalnom tržištu i pružanju boljih uslova kupcima za udobnu i prijatnu kupovinu. Ovaj potez takođe govori o poverenju u ekonomiju Srbije i potencijalu za rast potrošačke tražnje u zemlji“, saopštio je Mix Markt, prenosi eKapija.

Nemački lanac supermarketa zapravo je specijalizovan za proizvode sa tržišta istočne Evrope, pre svega ruske, ali i ukrajinske, gruzijske, baltičke, poljske, turske, balkanske. U Nemačkoj je omiljeno mesto za gastarbajtere, ali i Nemce koji bi da pazare nešto „egzotično“ ili da za manje para nabave voće, povrće i posebno meso i ribu.


Dolazak popularnog maloprodajnog lanca u Srbiju u vezi je sa doseljavanjem više desetina hiljada Rusa koji su se već odomaćili i imaju svoje kafiće, frizere, kulturnu scenu. Do sada je u regionu Miks Markt bio prisutan najviše u Crnoj Gori, gde su Rusi ranije držali do 70.000 nekretnina i često letovali. U Crnoj Gori ima devet poslovnica, u Bugarskoj tri, a u Sloveniji jednu, prenosi Vreme.

Ukupno ovaj lanac ima 181 prodavnicu u Nemačkoj i još toliko širom Evrope, mahom zapadne. Prvi objekat firme Miks markt otvoren je 1997. godine u Nemačkoj. Najveći partner trgovačkog lanca je Monolith grupa, a dolazak na srpsko tržište najavljivan je pre nekoliko godina.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...