stimulacija u borbi protiv korona virusa

Mladim vakcinisanim Grcima „Kartica slobode“ i 150 evra

EULifestyleU fokusuVestiZdravlje

29.6.2021 12:33 Autor: Miljan Paunović 0

Mladim vakcinisanim Grcima „Kartica slobode“ i 150 evra Mladim vakcinisanim Grcima „Kartica slobode“ i 150 evra
Grčka vlada je saopštila da planira da svakom mladom Grku koji se vakcinisao protiv korona virusa ili planira da to uskoro uradi da 150... Mladim vakcinisanim Grcima „Kartica slobode“ i 150 evra

Grčka vlada je saopštila da planira da svakom mladom Grku koji se vakcinisao protiv korona virusa ili planira da to uskoro uradi da 150 evra kao poklon na početku leta. Karticu sa ovom sumom dobiće mladi rođeni između 1996. i 2003. koji su do sada primili bar jednu dozu vakcine ili će se prijaviti da je dobiju ove godine, prenosi Euractiv.

Procenjuje se da će karticu dobiti 940.000 mladih koji će moći da je potroše na putovanja, turizam ili kulturne događaje u zemlji.

„Dugujemo mladima poklon zahvalnosti, da im se zahvalimo na strpljenju i istrajnosti, posebno na početku leta“, rekao je grčki premijer Kirijakos Micotakis.

„Karticom slobode“ mladi će plaćati putovanja brodom ili vozom, iznajmljivanje vozila, hotele i kampove, kao i ulaznice za kulturne manifestacije, bioskope, pozorišta, muzeje, arheološka nalazišta, školu plesa.

Ministar za digitalizaciju Kirijakos Pijerakakis rekao je da će se na taj način takođe podstaći industrije turizma i kulture u Grčkoj koje je teško pogodila pandemija korona virusa.

Kako je rekao, Grčka na taj način ne samo da štiti javno zdravlje, već i investira u pokretanje svoje „dragocene turističke industrije“. U toj zemlji je do sada dato osam miliona doza vakcina i gotovo 33 odsto populacije je potpuno vakcinisano.

Micotakis je rekao da se novi Delta soj korone brže širi među nevakcinisanima, i istakao da Grčka mora da dostigne cilj da vakciniše najmanje 70 odsto stanovništva.

Grčka nastoji da oživi turizam i da istovremeno izbegne novi talas pandemije tokom leta, što bi bio veliki udarac za već pogođenu ekonomiju.

Sektori povezani sa turizmom u Grčkoj strahuju i od novih ograničenja putovanja zbog Delta soja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...