MMF PREGOVARA SA BIH O NOVOM ARANŽMANU 750 miliona evra za borbu protiv posledica pandemije

RegionVesti

29.11.2020 08:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

MMF PREGOVARA SA BIH O NOVOM ARANŽMANU 750 miliona evra za borbu protiv posledica pandemije MMF PREGOVARA SA BIH O NOVOM ARANŽMANU 750 miliona evra za borbu protiv posledica pandemije
Međunarodni monetarni fond (MMF) načelno je spreman sklopiti s Bosnom i Hercegovinom (BIH) novi kreditni aranžman vredan 750 miliona evra, a pregovori o tome... MMF PREGOVARA SA BIH O NOVOM ARANŽMANU 750 miliona evra za borbu protiv posledica pandemije

Međunarodni monetarni fond (MMF) načelno je spreman sklopiti s Bosnom i Hercegovinom (BIH) novi kreditni aranžman vredan 750 miliona evra, a pregovori o tome koji su upravo započeli mogli bi biti okončani u decembru, najavio je predstavnik te međunarodne finansijske institucije u BiH Endrju Džuel (Andrew Jewell).

On je za banjalučke “Nezavisne novine” izjavio da vlasti u BIH traže tzv. prošireni aranžman koji bi trajao tri godine a novac bi koristili za saniranje posledicama pandemije korona virusa, kao i za reformu pre svega zdravstva i javnih finansija.

Ukoliko pregovori o novom aranžmanu budu okončani kako je planirano, Upravni odbor MMF mogao bi odobriti njegovu realizaciju u januaru ili februaru naredne godine, istakao je Džuel.

Inače, MMF je ove godine već odobrio 330 miliona evra BIH kroz svoj instrument brzog finansiranja radi saniranja neposrednih posledica pandemije.

Tagovi
BIH MMF

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...