krajem godine počinje izgradnja severne obilaznice oko Kragujevca

Moderna saobraćajnica biće signal za investitore u Šumadiji

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

14.8.2021 16:28 Autor: Gordana Bulatović 0

Moderna saobraćajnica biće signal za investitore u Šumadiji Moderna saobraćajnica biće signal za investitore u Šumadiji
Realizacija projekta od nacionalnog značaja „Severna obilaznica oko Kragujevca“, trebalo bi da počne krajem ove godine. Kada projekat bude završen, kragujevačke ulice biće bez... Moderna saobraćajnica biće signal za investitore u Šumadiji

Realizacija projekta od nacionalnog značaja „Severna obilaznica oko Kragujevca“, trebalo bi da počne krajem ove godine. Kada projekat bude završen, kragujevačke ulice biće bez vozila u tranzitu, investitori dobijaju jasan signal da tu vredi ulagati, a meštani ovoga kraja brže i lakše će putovati do svojih odredišta.

Vozila koja se iz pravca Batočine kreću ka Čačku, Kraljevu ili Užicu uskoro neće morati da prolaze kroz Kragujevac. Sav tranzit biće preusmeren ka Severnoj obilaznici, piše eKapija.

„Projektovana brzina brze saobraćajnice na auto-putu je 100 kilometara na sat, planirane su dve plus dve trake. Saobraćaj koji bude išao iz pravca Batočine ka Kraljevu i Čačku – u roku od dvadesetak minuta će vozila proći oko Kragujevca i biće na drugoj strani“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Srbije, Aleksandar Milošević.

Nova moderna saobraćajnica biće signal za investitore da vredi ulagati u Kragujevac i Šumadiju.

„Kada se pristupalo projektovanju trase Severne obilaznice, pala je odluka da taj potez bude nešto širi i to otvara nove industrijske zone, nove prostore i za stambeno-industrijske, poslovne i druge namene“, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Kada sve bude završeno, gradske ulice biće rasterećene tranzitnog saobraćaja, a Kragujevčani će brže i lakše putovati, pošto se severna obilaznica spaja sa najavljenim Gružanskim koridorom.

– Povezujemo prosto zapadnu Srbiju sa istočnom Srbijom. Na taj način se umrežava grad i postaje čvorište svih najbitnijih srpskih saobraćajnica – rekao je Dašić.

Vrednost radova na Severnoj obilaznici, dugoj ukupno 22 kilometra, od početnih 90 dostigla je 155 mil EUR. Gradnja treba da počne krajem ove ili početkom naredne godine, a najavljuje se da će je graditi domaće firme.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...