Uvećan priliv stranih direktnih investicija lane

Moguće donošenje Zakona o podsticaju investicija u Crnoj Gori

BiznisInvesticijeRegionVesti

10.1.2022 09:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Moguće donošenje Zakona o podsticaju investicija u Crnoj Gori Moguće donošenje Zakona o podsticaju investicija u Crnoj Gori
Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore, Jakov Milatović, objavio je da Ministarstvo ekonomskog razvoja (MER) planira da u 2022. godini razmotri i kreiranje posebnog Zakona... Moguće donošenje Zakona o podsticaju investicija u Crnoj Gori

Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore, Jakov Milatović, objavio je da Ministarstvo ekonomskog razvoja (MER) planira da u 2022. godini razmotri i kreiranje posebnog Zakona o podsticaju investicija, gde bi se na jednom mestu našle sve povoljnosti investiranja u Crnu Goru i dodatno učvrstio povoljan investicioni ambijent.

Kako je on na društvenoj mreži Twitter napisao, a prenosi RTCG, resorno Ministarstvo u saradnji sa Svetskom bankom kreiralo je Registar podsticajnih mera za investicije.

„Registar predstavlja pregled programa podrške, podsticajnih mera i olakšica za investitore. Ovome sada treba dodati i dodatno poresko rasterećenje koje dolazi sa programom Evropa sad“, naveo je Milatović.

Prema njegovim rečima, podacima Centralne banke Crne Gore pokazuju da je u periodu od januara do oktobra 2021. godine ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) iznosio 677,9 mil evra, a odliv SDI 279,6 miliona evra.

„Rezultirajući neto prilivom SDI od 398 miliona evra. Ovo je za 8,2 odsto više u odnosu na isti period 2020. godine, a za 30 procenata više u odnosu na celu 2019. godinu“, naglasio je ministar ekonomskog razvoja CG. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...