U maloprodajnim objektima više od 80 odsto domaćih proizvoda

Momirović: Kupovinom domaćih proizvoda jačamo srpsku ekonomiju

SrbijaVesti

23.2.2023 14:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Momirović: Kupovinom domaćih proizvoda jačamo srpsku ekonomiju Momirović: Kupovinom domaćih proizvoda jačamo srpsku ekonomiju
Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je da se kupovinom domaćih proizvoda jača srpska ekonomija i dodao da se u domaćim... Momirović: Kupovinom domaćih proizvoda jačamo srpsku ekonomiju

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je da se kupovinom domaćih proizvoda jača srpska ekonomija i dodao da se u domaćim maloprodajnim objektima nalazi više od 80 odsto prehrambenih proizvoda srpskih proizvođača.

Momirović je nakon što je posetio kompaniju „Merkator S“ rekao da će Vlada Srbije i Ministrarstvo trgovine uvek davati stratešku podršku kompanijama koje pomažu u fer tržišnim uslovima domaće male proizvođače, navodi se u saopštenju, koje prenosi agencija Beta.

„Imamo male proizvođače koji imaju siguran i stabilan plasman kroz kompaniju kao što je ova. Maloprodajni objekti poput onih u sklopu kompanije Merkator S predstavljaju jednu veliku ‘platformu’ u okviru koje svoj prostor treba da nađu i mali proizvođači na teritoriji cele naše države“, rekao je ministar Momirović.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine ranije je rekao da je Srbija uspela da se izbori sa inflacijom.

„Uspeli smo da se izborimo sa inflacijom, zaustavili smo rast cena… Samo u jednom trenutku je nedostajalo šećera, brzo smo sanirali taj problem. Aktivnosti određenih ljudi na tržištu izazvale su tu nestašicu“, kaže Momirović i dodaje da to ne može da se poredi sa nestašicama u zapadnoevropskim zemljama.

Prema njegovim rečima, država je fokusirana na to da u narednom periodu zadrži i stabilnost tržišta i postojeće cene.

„Mi funkcionišemo u tržišnoj privredi, ne možemo komandnim aktivnostima da zaustavimo cene. Sigurno je da nećemo dozvoliti rast cena, polako ćemo relaksirati i zabrane za osnovne životne namirnice. Moramo da zaštitimo socijalno najugroženije ljude“, rekao je Momirović.

  • TATJANA

    24.2.2023 #1 Author

    Za to sam da kupujemo domace

    Odgovori

  • VERA

    24.2.2023 #2 Author

    Nema tu 80 posto nikako. Pogotovu što dosta malih proizvođača ne može ni da uđe u pojedime trgovinske lance od monopola većih igrača pa i stranih. Pa se snalaze i prodaju meso i sir sami i dovoze u Beograd robu direktno na vrata kupcima.

    Odgovori

  • GOCA BG

    26.2.2023 #4 Author

    Uvek sam da kupujemo nase domace proizvode…

    Odgovori

  • LEBRON

    17.9.2023 #5 Author

    Ma kako da ne

    Odgovori

  • LEBRON

    17.9.2023 #6 Author

    I ja

    Odgovori

  • SLAVICA

    17.9.2023 #7 Author

    Dobro ste se setili

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...