trenutno se gradi 10 autoputeva i brzih saobraćajnica

Momirović: Rešeno 29 odsto problema u vezi sa eksproprijacijom zemljišta na deonici Iverak-Lajkovac

BiznisInfrastrukturaInvesticijeVesti

27.7.2022 14:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Momirović: Rešeno 29 odsto problema u vezi sa eksproprijacijom zemljišta na deonici Iverak-Lajkovac Momirović: Rešeno 29 odsto problema u vezi sa eksproprijacijom zemljišta na deonici Iverak-Lajkovac
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavo je da je rešeno 29 odsto problema u vezi sa eksproprijacijom zemljišta na trasi brze... Momirović: Rešeno 29 odsto problema u vezi sa eksproprijacijom zemljišta na deonici Iverak-Lajkovac

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavo je da je rešeno 29 odsto problema u vezi sa eksproprijacijom zemljišta na trasi brze saobraćajnice Iverak–Lajkovac koja će Valjevo povezati sa auto-putem Miloš Veliki.

„Kada pričamo o eksproprijaciji na teritoriji čitave države moram da kažem da mi sada eksproprišemo na desetine hiljada katastarskih parcela. Trenutno gradimo 10 autoputeva i brzih saobraćajnica“, izjavio je Momirović u obilasku radova na izgradnji saobraćajnice Iverak-Lajkovac, prenosi agencija Beta.

On je najavio da će početkom iduće godine Valjevo biti spojeno sa auto-putem „Miloš Veliki“.

„Ove saobraćajnice se grade po najvišim evropskim standardima, one će generisati nove investicije, veći rast plata, a onda će to pratiti i dodatni rast penzija“, dodao je Momirović.

On je rekao da se završava projektna dokumentacija kako bi se što pre nastavilo sa rekonstrukcijom pruge do Kosjerića, Užica i Priboja, prenosi agencija Beta.

Saobraćajnicu Iverak-Lajkovac dugu 18,3 kilometra gradi kompanija China Shandong, a projektovana je za brzine do 100 kilometar na sat. Radovi su u vrednosti 158 miliona evra, a gradnja je počela u junu 2020. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...