Ministar trgovine u poseti Pekingu

Momirović: Srbija posvećena jačanju strateškog partnerstva sa Kinom

Vesti

10.4.2023 12:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Momirović: Srbija posvećena jačanju strateškog partnerstva sa Kinom Momirović: Srbija posvećena jačanju strateškog partnerstva sa Kinom
Srbija je posvećena jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa Кinom i daljem unapređenju ekonomskih i trgovinskih odnosa, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što... Momirović: Srbija posvećena jačanju strateškog partnerstva sa Kinom

Srbija je posvećena jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva sa Кinom i daljem unapređenju ekonomskih i trgovinskih odnosa, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas, tokom zvanične posete Кini, održao sastanak sa kineskim zamenikom ministra spoljnih poslova Deng Lijem.

“Današnja poseta Pekingu i trodnevna poseta Кini je prva poseta jedne srpske delegacije posle trogodišnje pauze izazvane korona krizom“, rekao je Momirović.

On je dodao da je zamenika ministra spoljnih poslova Kine informisao o rezultatima koje kineske kompanije ostvaruju u Srbiji, a pre svega kompanije Zijin i Hbis koje su po njegovim rečima promenile srpsku ekonomiju i značajno doprinose ukupnom BDP-u, prenosi Beta.

Kineske građevinske kompanije, kako je rekao Momirović, zajedno sa domaćim građevinskim kompanijama grade autoputeve i brze pruge i ponovo izgrađuju Srbiju.

“Srbija je izvozno orijentisana prema kineskom tržištu, što će dodatno biti podstaknuto potpisivanjem Memoranduma o razumevanju, čime formalno počinjemo rad na Sporazumu o slobodnoj trgovini između naše dve države“, kazao je Momirović. On je najavio da će Memorandum o razumevanju biti potpisan u sredu posle sastanaka sa ministrom trgovine Кine Vang Ventaom.

  • Vale

    10.4.2023 #1 Author

    Saradjujemo sa vele silom. Kinezi su nasi dobri prijatelji

    Odgovori

  • MAJA

    12.4.2023 #2 Author

    Ovo je u obostranu korist

    Odgovori

  • HEPO

    1.6.2023 #3 Author

    Bravo Momo

    Odgovori

  • HEPO

    1.6.2023 #4 Author

    Bravo Momirovic

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...