Nakon pandemije očekuje se više gostiju iz najmnogoljudnije zemlje

Kineski turoperateri ponovo će uvrstiti Zlatibor na svoje liste putovanja

BiznisSrbijaSvetTurizam

3.4.2023 13:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Kineski turoperateri ponovo će uvrstiti Zlatibor na svoje liste putovanja Kineski turoperateri ponovo će uvrstiti Zlatibor na svoje liste putovanja
Vodeći organizatori turističkih putovanja iz Kine, u okviru studijske posete Srbiji, boravili su na Zlatiboru i tom prilikom im je predstavljena turistička ponuda ovog... Kineski turoperateri ponovo će uvrstiti Zlatibor na svoje liste putovanja

Vodeći organizatori turističkih putovanja iz Kine, u okviru studijske posete Srbiji, boravili su na Zlatiboru i tom prilikom im je predstavljena turistička ponuda ovog kraja.

Prema saopštenju Turističke organizacije (TO) Zlatibor turoperateri su posetili zlatiborsku pijacu, probali lokalne proizvode i upoznali se sa autentičnom proizvodnjom i tradicijom ovog kraja.

Na obnovljenom Kraljevom trgu, posetioci iz Kine su upoznali simbole Zlatibora, kao što je Kraljeva česma podignuta pre 130 godina.

Takođe, posetili su i atraktivne turističke lokalitete, najposećeniji speleološki objekat Stopića pećinu, kao i Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu.

„Tokom boravka na Zlatiboru naši gosti su se uverili i u visok kvalitet turističke ponude hotelskih kapaciteta“, navela je TO Zlatobr, prenosi agencija Beta.

Turisti iz Kine, po podacima pre pandemije virusa Covid-19, bili su među najbrojnijim stranim gostima u Srbiji, a turoperateri su ovom prilikom istakli su da je, usled oporavka turističkog tržišta nakon globalne pandemije, Zlatibor ponovo na njihovoj kolektivnoj listi putovanja.

„Gosti iz Kine su preneli svoje utiske da Zlatibor poseduje izvrsne potencijale za turizam koji će ih sigurno ponovo dovesti na najposećeniju planinu Srbije“, piše u sopštenju TO Zlatibor.

Posetu delegaciji iz Kine Zlatiboru, ali i drugim poznatim turističkim destinacijama u Srbiji, organizovala je Turistička organizacija Srbije i nacionalna avio-kompanija Air Serbia.

Tokom pet dana boravka u Srbiji, predstavnici organizatora putovanja iz Kine, nakon što su obišli Zapadnu Srbiju, obići će i Beograd, kulturno-istorijske spomenike, muzeje, Hram Svetog Save, Beograd na vodi, Kalemegdan i Skadarliju.

  • KIMCHI

    3.4.2023 #1 Author

    Odlicno, vise turista

    Odgovori

  • Majamojsa33@gmail.com

    3.4.2023 #2 Author

    Zlatibor svojom ponudom sve vise privlaci turiste i domace i strance

    Odgovori

  • DASHA

    3.4.2023 #3 Author

    Sjajna vest!

    Odgovori

  • MAJA

    4.4.2023 #4 Author

    Bice dobro za nas turizam

    Odgovori

  • ŽIZI

    4.4.2023 #5 Author

    Samo nam još Kinezi na Zlatiboru trebaju…

    Odgovori

  • SHALIMAR

    8.4.2023 #6 Author

    Vec ih vidim sa onim njihovim velikim foto aparatima 😄

    Odgovori

  • DUCA

    9.4.2023 #7 Author

    Kineski turisti su više nego dobrodošli!!!

    Odgovori

  • Grocka

    17.4.2023 #8 Author

    Taman da popune one solitere na Zlatiboru

    Odgovori

  • Vale

    17.9.2023 #9 Author

    Asimilacijom, polako postajemo isti narod

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...