Sredstva namenjena za unapređenje turističke infrastrukture

Vlada Srbije odobrila 636 miliona dinara za četiri projekta u Podunavlju

BiznisInfrastrukturaSrbijaTurizam

30.3.2023 16:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vlada Srbije odobrila 636 miliona dinara za četiri projekta u Podunavlju Vlada Srbije odobrila 636 miliona dinara za četiri projekta u Podunavlju
Vlada Srbije donela zaključak kojim se odobrava 636 miliona dinara za realizaciju četiri projekta na području Podunavlja u cilju unapređenja turističke infrastrukture, saopšteno je... Vlada Srbije odobrila 636 miliona dinara za četiri projekta u Podunavlju

Vlada Srbije donela zaključak kojim se odobrava 636 miliona dinara za realizaciju četiri projekta na području Podunavlja u cilju unapređenja turističke infrastrukture, saopšteno je iz Ministarstva turizma i omladine.

Sredstva će biti namenjena za izgradnju sportsko-rekreativnog centra sa auto-kampom u Kovinu, kao i izgradnju biciklističke staze duž dunavskog nasipa od Vračevog Gaja do Stare Palanke na teritoriji opštine Bela Crkva, piše Beta.

Takođe, planirana je izgradnja biciklističko pešačke staze od tvrđave Ram do Srebrnog jezera sa rasvetom dužine 10 kilometara na teritoriji opštine Veliko Gradište i uređenje sportsko-rekreativnog kompleksa duž keja u Novom Sadu.

Ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić je rekao da je namera da se od Bezdana do Kladova iskoriste svi turistički potencijali Dunava, čemu će posebno doprineti realizacija pomenuta četiri projekta za koja su obezbeđena sredstva.

On je istakao da je 2023. godina rekordna po državnim ulaganjima u turističku infrastrukturu, budući da je pored sedam miliona evra redovnih budžetskih sredstava, opredeljeno još sedam miliona evra za projekte na Podunavlju.

 • Anna

  30.3.2023 #1 Author

  Lep projekat. Nadam se da će biti ostvaren u roku i da će doprineti još boljoj turističkoj ponudi.

  Odgovori

 • TATJANA

  1.4.2023 #2 Author

  Sigurno da ce značiti puno i doneti dobre rezultate

  Odgovori

 • MALENA

  2.4.2023 #3 Author

  Odličan projekat.

  Odgovori

 • GOCA BG

  2.4.2023 #4 Author

  Samo neka ide na unapredjenje…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *