još 11,5 miliona evra za unapređenje sistema otpadnih voda

Momirović: Trstenik dobija najsavremeniju komunalnu infrastrukturu

BiznisInfrastrukturaInvesticijeSrbijaU fokusuVesti

2.8.2022 15:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Momirović: Trstenik dobija najsavremeniju komunalnu infrastrukturu Momirović: Trstenik dobija najsavremeniju komunalnu infrastrukturu
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je da je za ekološku infrastrukturu u Trsteniku pored ulaganja od 3,7 miliona evra u... Momirović: Trstenik dobija najsavremeniju komunalnu infrastrukturu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je da je za ekološku infrastrukturu u Trsteniku pored ulaganja od 3,7 miliona evra u izgradnju 18 kilometara vodovodne mreže i pešačkog mosta sa magistralnim cevovodom, zbog potreba unapređenja sistema otpadnih voda, opredeljeno još 11,5 miliona evra.

„Postojeći kanalizacioni sistem u Trsteniku nema prečistač otpadnih voda, tako da se celokupna količina sakupljenih otpadnih voda ispušta bez prečišćavanja u Zapadnu Moravu i to je praksa koju moramo radikalno da promenimo“, kazao je Momirović nakon potpisivanja posebnog ugovora za realizaciju izgradnje za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže u tom mestu, objavilo je ministarstvo, prenela je agencija Beta.

Momirović je ugovor za realizaciju izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizacione mreže potpisao je sa predsednicom opštine Trstenik Milenom Turk, direktorkom JКSP Кomstan Trstenik Slađanom Aleksić i direktorom predsedništva Nemačke razvojne banke КfW u Srbiji Rudigerom Hartmanom (Rüdiger Hartmann).

Ministar je podsetio i da se, u okviru dugogodišnje saradnje Srbije sa КfW-om, sprovode projekti u oblasti vodosnabdevanja, otpadnih voda i upravljanja čvrstim otpadom u vrednosti od 274 miliona evra.

Kako je istaknuto, izgradnjom centralnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Trsteniku, kapaciteta za 18.000 stanovnika, vrednosti osam miliona evra, obezbediće se prečišćavanje otpadnih voda za urbanu zonu Trstenika i gradsko naselje Grabovac gde živi oko 14.000 stanovnika.

Pored postrojenja za prečišćavanje, važan deo projekta je i rekonstrukcija i proširenje 20 kilometara kolektorskog i kanalizacionog sistema, vrednosti 3,5 miliona evra, prenosi agencija Beta.

Momirović je pre potpisivanja ugovora u Trsteniku održao i sastanak sa predsednikom kompanije Bechtel koja radi na izgradnji Moravskog koridora.

  • MAJA

    2.8.2022 #1 Author

    To ce bas znaciti Trsteniku

    Odgovori

  • VERA

    2.8.2022 #2 Author

    Odlicno za zitelje Trstenika. Mnogo ce im znaciti.

    Odgovori

  • TATJANA

    4.8.2022 #3 Author

    Da se i za njih nesto uradi pametno

    Odgovori

  • GOCA BG

    5.8.2022 #4 Author

    Pametno ulaganje koje ce stanovnicima olaksati zivot…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...