otvorena nova fabrika kompanije Schiebel Antriebstechnik GmbH u Jagodini

Momirović: U Srbiji radi više od 800 austrijskih kompanija

SrbijaVesti

5.3.2024 17:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Momirović: U Srbiji radi više od 800 austrijskih kompanija Momirović: U Srbiji radi više od 800 austrijskih kompanija
U Srbiji je danas aktivno više od 800 kompanija koje su osnovale pravna i fizička lica iz Austrije, a za poslednjih četrnaest godina Austrija je... Momirović: U Srbiji radi više od 800 austrijskih kompanija

U Srbiji je danas aktivno više od 800 kompanija koje su osnovale pravna i fizička lica iz Austrije, a za poslednjih četrnaest godina Austrija je investirala u Srbiju oko 3,2 milijarde evra i otvorila više od 22.000 radnih mesta, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon otvaranja nove fabrike kompanije Schiebel Antriebstechnik GmbH u Jagodini.

„Austrija je bitan privredni partner Srbije – među 15 najvažnijih partnera u trgovini robom, deset najvažnijih kada govorimo o trgovini uslugama i treći najveći partner u ukupnim stranim investicijama. Svi znamo šta znači za jednu državu kada austrijske kompanije u njoj otvaraju svoja predstavništva i proizvodne kapacitete, jer osim prihoda i novih radnih mesta donose i nove tehnologije i znanja, inovacije i dobru poslovnu praksu“, rekao je Momirović, objavilo je ministarstvo.

Naveo je i da je ekonomska politika koju vodi Vlada Srbije dovela do toga da je Srbija danas apsolutni lider u ovom delu Evrope, kada je reč o prilivu stranih direktnih investicija koje su u 2023. godini iznosile više od 4,5 milijardi evra, dva odsto više nego godinu pre.

Momirović je istakao da je podrška privatnom sektoru prioritet ekonomske politike vlade, a „najvažniji cilj su nove fabrike i nova radna mesta“.

  • Jj992

    5.3.2024 #1 Author

    Sve sama prosperitetna radna mesta , fabrike.

    Odgovori

  • AJA

    5.3.2024 #2 Author

    Bravo, to su nova radna mesta !!!

    Odgovori

  • AJA

    5.3.2024 #3 Author

    Momirovic je lepo objasnio i ocekujemo prosperitet.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    5.3.2024 #4 Author

    Strane kompanije imaju najbolje uslove kod nas,a naše firme ne…

    Odgovori

  • LEA

    24.3.2024 #6 Author

    Tuzno..

    Odgovori

  • CALE

    24.3.2024 #7 Author

    dzaba kada je nas narod najvise u njihovoj zemlji,otvaraju ovde i placaju radnika duplo manje nego svoje tamo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...