KOLIKO JE NOVCA POTREBNO DA UĐETE MEĐU JEDAN ODSTO NAJBOGATIJIH?

Monako je najgušće naseljen populacijom super-bogatih

LifestyleLuksuzSvetVesti

31.3.2021 09:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Monako je najgušće naseljen populacijom super-bogatih Monako je najgušće naseljen populacijom super-bogatih
Međunarodna agencija za konsalting i nekretnine Knight Frank u svom poslednjem izveštaju o bogatstvu – Wealth Report napravila je rang listu država po tome... Monako je najgušće naseljen populacijom super-bogatih

Međunarodna agencija za konsalting i nekretnine Knight Frank u svom poslednjem izveštaju o bogatstvu – Wealth Report napravila je rang listu država po tome koliko je potrebno novca pojedincu da uđe u krug jedan odsto najbogatijih ljudi u pojedinoj zemlji.

Ubedljivo prvo mesto na ovoj rang listi zauzeo je Monako, koji ima najgušće naseljenu populaciju super-bogatih, i za ulazak u taj “elitni klub” potrebno je bogatstvo od 7,9 miliona američkih dolara.

Na drugom mestu ove rang liste je Švajcarska gde je za ulazak u jedan odsto najbogatijih potrebno bogatstvo od 5,1 milion američkih dolara.

SAD su treće na listi, iako je to zemlja u kojoj živi najviše ultrabogatih na svetu (sa + 30 miliona dolara). U toj zemlji je za ulazak među jedan odsto najbogatijih potrebno 4,4 miliona dolara.

Singapur je najbolje rangirana azijska država, i to na 4. mestu, gde se s bogatstvom od 2,9 miliona dolara ulazi u klub najbogatijih.

Na rang listi slede Novi Zeland, Hong Kong i Australija sa 2,8 miliona dolara, Osma je Irska sa potrebnih 2,6 miliona dolara za ulazak među najbogatije, a zatim slede najjače evropske ekonomije – Francuska sa 2,1 milion dolara, Nemačka sa dva miliona i Velika Britanija sa 1,8 miliona dolara potrebnih za ulazak u krug najbogatijih.

Interesantno je da je u Japanu za ulazak u krug jedan odsto najbogatijih u zemlji potrebno 1,5 miliona dolara, a u Italiji i Španiji po 1,4 miliona dolara. Sa druge strane, u Kini je potrebno 850 hiljada dolara, a u Rusiji 400.000 dolara za tu „privilegiju“.

Na dnu liste 30 država, koje su obuhvaćene istraživanjem kompanije Knight Frank, nalazi se Kenija, gde se u klub jedan posto najbogatijih ulazi već sa 20.000 dolara, dok je u Indiji, na Filipinima i Indoneziji dovoljno 60.000 dolara za ulazak u taj elitni klub.

  • Anna

    31.3.2021 #1 Author

    Šteta što nemamo podatak i za Srbiju. Bilo bi zanimljivo da znamo gde smo mi na toj rang listi.

    Odgovori

  • Tina

    31.3.2021 #2 Author

    Dakle Kenija je ta zemlja. A koja li je zemlja bas na dnu lestvice, pa da makar zamislimo da smo bogati

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...