MONTENEGRO AIRLINES SMANJUJE BROJ RADNIH MESTA Kompanija nudi otpremnine zaposlenima

Firme u fokusuRegionU fokusuVesti

18.9.2020 12:02 Autor: Julijana Vincan 2

MONTENEGRO AIRLINES SMANJUJE BROJ RADNIH MESTA Kompanija nudi otpremnine zaposlenima MONTENEGRO AIRLINES SMANJUJE BROJ RADNIH MESTA Kompanija nudi otpremnine zaposlenima
Montenegro Airlines planira da smanji broj radnika u skladu sa zakonom o investicijama i konsolidaciji crnogorske nacionalne aviokompanije. Državna pomoć kompaniji, prema zakonu usvojenom... MONTENEGRO AIRLINES SMANJUJE BROJ RADNIH MESTA Kompanija nudi otpremnine zaposlenima

Montenegro Airlines planira da smanji broj radnika u skladu sa zakonom o investicijama i konsolidaciji crnogorske nacionalne aviokompanije.

Državna pomoć kompaniji, prema zakonu usvojenom prošle godine, uslovljena je smanjenjem broja zaposlenih. Avioprevoznik je obavestio osoblje, koje ima najmanje šest godina staža u kompaniji, da može dobrovoljno da se prijavi za program otpremnina. To podrazumeva isplatu 50 odsto bruto mesečne plate radnika za svaku godinu službe.

Kako piše portal Ex Yu aviation, mesečna bruto plata izračunava se na osnovu proseka za tri poslednja meseca. Rok za prijavljivanje je 15. oktobar.

Da podsetimo, Vlada Crne Gore ove godine je za Montenegro Airlines izdvojila 133 miliona evra za pomoć u pokrivanju gubitaka izazvanih pandemijom korona virusa.

Naime, crnogorska aviokompanija dobila je injekciju u iznosu od 10,4 miliona evra, kako bi se osigurala kratkoročna likvidnost kompanije, a dodatnih 25 miliona evra prosleđeno je avioprevozniku 25. avgusta.

Foto: Tanjug/AP

Krajem 2019. crnogorska Vlada obavezala se da će obezbediti 150 miliona evra svom nacionalnom prevozniku tokom šest godina. Bilo je predviđeno da ove godine kompaniji bude dodeljeno 66 miliona.

Međutim, amandmanima na državni budžet u julu, Vlada je, samo ove godine, za avioprevoznika opredelila ukupno 133 miliona evra.

Montenegro Airlines je u 2019. godini zabeležio neto gubitak od 7,96 miliona evra.

  • Ja

    29.9.2020 #1 Author

    Sledece sezone jos skuplja karta Bgd Tivat…

    Odgovori

  • NINICA

    14.8.2022 #2 Author

    Sledeće sezone skuplje , pa svi autoputem novim…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...