Deonice crnogorskog preduzeća pod pojačanim nadzorom

Montenegroberza odlučila da akcije Luke Bar rasporedi u segment za promatranje

BerzaNovacRegionVesti

10.11.2022 13:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Montenegroberza odlučila da akcije Luke Bar rasporedi u segment za promatranje Montenegroberza odlučila da akcije Luke Bar rasporedi u segment za promatranje
Montenegroberza donela je odluku o privremenom razvrstavanju akcija Luke Bar u segment za promatranje. Iz Montenegroberze su objasnili da berza može privremeno rasporediti finansijski... Montenegroberza odlučila da akcije Luke Bar rasporedi u segment za promatranje

Montenegroberza donela je odluku o privremenom razvrstavanju akcija Luke Bar u segment za promatranje.

Iz Montenegroberze su objasnili da berza može privremeno rasporediti finansijski instrument u segment za promatranje, kako bi investicionoj javnosti skrenula pažnju na potrebu pojačanog praćenja okolnosti vezanih za trgovinu tim instrumentom, prenosi Mina.

Berza, kako su kazali, može emitenta privremeno razvrstati u segment promatranje ako postoje bilo koje druge okolnosti koje opravdavaju pojačan nadzor nad emitentom.

„To se može uraditi ako se očekuje donošenje odluke vlade i drugih organa sa javnim ovlašćenjima koja se odnose na emitenta koje mogu značajnije uticati na njegovu cenu, ako na tržištu postoje neproverene glasine koje mogu značajnije uticati na tu cenu ili ako postoje bilo koje druge okolnosti koje opravdavaju pojačan nadzor“, navodi se u saopštenju berze.

Odluka o razvrstavanju je, kako su dodali, privremenog karaktera i trajaće dok ne prestanu okolnosti koje opravdavaju pojačan nadzor.

  • kaćica

    10.11.2022 #1 Author

    Pametno bas,verujujem da imaju nesto u planu

    Odgovori

  • VERA

    12.11.2022 #2 Author

    Treba ih kontrolisati, ništa loše.

    Odgovori

    • VILENJAK

      13.11.2022 #3 Author

      Zato što se zna kako sve funkcioniše u Srbiji.

      Odgovori

  • GOCA BG

    13.11.2022 #4 Author

    Cim su to odlucili,sigurno imaju dobar razlog…

    Odgovori

  • MARA

    13.11.2022 #5 Author

    Svakako ih treba nadzirati..

    Odgovori

  • Coka13

    15.11.2022 #6 Author

    Ma i ovaj nadzor je zato što nekome to odgovara. Kao i kod nas, sigurno ne brinu za dobrobit zemlje i građana iste. Nego se neko nameračio na to, pa će prethodno malo da „nadziru“.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...