Banka sa Wall Streeta profitirala više od očekivanja

Morgan Stanley zaradio od savetničkih usluga

BankeNovacSvetVesti

19.1.2022 16:32 Autor: Vladimir Jokanović 0

Morgan Stanley zaradio od savetničkih usluga Morgan Stanley zaradio od savetničkih usluga
Banka Morgan Stanley izvestila je u sredu o rastu profita u četvrtom kvartalu prošle godine za 10 odsto. Banka sa Wall Streeta kapitalizovala je... Morgan Stanley zaradio od savetničkih usluga

Banka Morgan Stanley izvestila je u sredu o rastu profita u četvrtom kvartalu prošle godine za 10 odsto. Banka sa Wall Streeta kapitalizovala je ekspanziju spajanja kompanija i akvizicija, ostvarujući visoke naknade od poslovnog savetovanja.

Poput rivalskih banaka Goldman Sachs i JP Morgan Chase, Morgan Stanley uzjahao je talas sklapanja poslova pružajući savete za nekoliko velikih poslovnih kombinacija i potpisujući neke od najvećih berzanskih flotacija i pomogao u sklapanju poslova, uključujući kompanije za kupovinu posebne namene, prenosi Investing.

Profit banke porastao je na 3,59 milijardi dolara, ili 2,01 odsto po akciji u poslednjem kvartalu prošle godine, sa 3,27 ili 1,81 dolar po akciji godinu dana ranije. Zarada Morgan Stanley u prošloj godini premašila je očekivanja, koja su govorila da će profitirati 1,91 dolar po akciji.

Prihod banke porastao je na 14,52 milijarde dolara u pomenutom tromesečju sa 13,59 milijardi dolara od pre godinu dana. Akcije banke ojačale su po objavi izveštaja za 1,6 odsto u pretprodajnom trgovanju.
Za razliku od svojih rivala, koji su izvestili o povećanju troškova kompenzacije zaposlenih, Morgan Stanley zadržao je iste troškove. Banka je objavila da je na troškove zarada osoblja potrošila 5,49 milijardi, što je ispod procene analitičara od 5,98 milijardi, prenosi CNBC.

Banka je izvestila da je prihod od trgovanja akcijama porastao za 13 odsto u odnosu na prošlu godinu na 2,86 milijardi dolara, što je oko 400 miliona dolara više od očekivanja. Poboljšanje je podstaknuto rastućim glavnim posredničkim prihodima i dobitkom od 225 miliona dolara od strateških ulaganja.



Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...