Planirana brzina saobraćaja od 100 kilometara na sat

Na Gružanskom koridoru 30 mostova i tunel Vučkovica

InvesticijeVesti

12.1.2024 09:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Na Gružanskom koridoru 30 mostova i tunel Vučkovica Na Gružanskom koridoru 30 mostova i tunel Vučkovica
Putevi Srbije podneli su Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za projekat fazne izgradnje Gružanskog koridora... Na Gružanskom koridoru 30 mostova i tunel Vučkovica

Putevi Srbije podneli su Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za projekat fazne izgradnje Gružanskog koridora – brze saobraćajnice od Kragujevca do veze sa Moravskim koridorom, odnosno auto-putskim pravcem E-761, objavila je eKapija.

Kako se vidi u dokumentu, na trasi saobraćajnice predviđena je izgradnja četiri petlje, 30 mostovskih konstrukcija, 24 podvožnjaka i nadvožnjaka, kao i gradnja tunela Vučkovica dužine 670 m, nedaleko od Knića.

Buduća brza saobraćajnica obuhvata delove grada Kragujevca, opštine Knić i grada Čačka.

U toku 2020. godine izrađen je i potvrđen Generalni projekat saobraćajnice, koji je podrazumevao izradu auto-putnog profila, sa računskom brzinom od 130 kilometara na čas.

Međutim, na osnovu zaključaka Prethodne studije opravdanosti, odlučeno je da se u fazi idejnog projekta dalje razrađuje ipak profil brze saobraćajnice, sa računskom brzinom od 100 kilometara na čas.

U toku razrade ovog Idejnog rešenja, u dogovoru sa investitorom, omogućeni su elementi plana i profila puta koji odgovaraju brzini od 130 km/h, u cilju ostavljanja mogućeg širenja profila brze saobraćajnice u auto-putni profil u budućnosti – piše u dokumentu u koji je uvid imala eKapija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...