Napravljena velika šteta, ministarstvo poljoprivrede traži rešenje

Na najvećoj crnogorskoj farmi uginulo 200.000 kokošaka zbog nestanka struje

AgrobiznisBiznisRegionVesti

12.7.2021 11:47 Autor: Marko Miladinović 2

Na najvećoj crnogorskoj farmi uginulo 200.000 kokošaka zbog nestanka struje Na najvećoj crnogorskoj farmi uginulo 200.000 kokošaka zbog nestanka struje
Više od 200.000 kokošaka uginulo je na farmi Agromont u Martinićima, u Crnoj Gori, nakon nestanka struje zbog čega nisu mogli da rade rashladni... Na najvećoj crnogorskoj farmi uginulo 200.000 kokošaka zbog nestanka struje

Više od 200.000 kokošaka uginulo je na farmi Agromont u Martinićima, u Crnoj Gori, nakon nestanka struje zbog čega nisu mogli da rade rashladni uređaji.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore potvrdili su za Vijesti da su upoznati da je minulog vikenda došlo do pomenutog uginuća i da će njegovi predstavnici obići živinarsku farmu, inače najveću u ovoj zemlji, kako bi se, između ostalog, uverili u ispravno sprovedeni proces uništavanja, odnosno zakopavanje uginule živine.

Nastradali broj kokošaka predstavlja trećinu ukupnog kokošijeg fonda u Crnoj Gori, a materijalna šteta se procenjuje na oko milion evra. Tih dana temperatura vazduha je prelazila 40 stepeni Celzijusa.

Iz Ministarstva poljoprivrede su ocenili da je to najveća katastrofa u živinarskom sektoru u Evropi ove godine, zbog koje će biti ugroženo tržište u Crnoj Gori. Farma Agromont navodno je proizvodila petinu svih jaja na tržištu Crne Gore, u kojoj je dnevna potrošnja oko milion komada.

Navedeno je i da Ministarstvo traži način kako da pomogne farmi, na kojoj je zaposleno stotinak ljudi.

Vlasnik farme Božo Jokić nije želeo da govori za medije o uginuću kokošaka, prenosi Tanjug. Navodno‚ kokoške nisu bile osigurane, za razliku od objekata u kojima su bile smeštene.

  • SUNCOKRET

    7.4.2022 #1 Author

    Država treba da pokrije trošak kako bi ova firma opstala. Ona je uostalom i odgovorna za stabilnost uslova.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    7.4.2022 #2 Author

    Velika šteta za firmu. Teško može opstati bez pomoći države.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...