Dogovorena direktna saradnja EPS-a i RUP-a

Nabavka uglja od pljevaljskog rudnika ubuduće bez posrednika i nepotrebnih troškova

SrbijaVesti

11.3.2024 10:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nabavka uglja od pljevaljskog rudnika ubuduće bez posrednika i nepotrebnih troškova Nabavka uglja od pljevaljskog rudnika ubuduće bez posrednika i nepotrebnih troškova
Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dušan Živković i crnogorski ministar energetike i rudarstva Saša Mujović dogovorili su se o direktnoj saradnji između EPS-a i pljevaljskog... Nabavka uglja od pljevaljskog rudnika ubuduće bez posrednika i nepotrebnih troškova

Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dušan Živković i crnogorski ministar energetike i rudarstva Saša Mujović dogovorili su se o direktnoj saradnji između EPS-a i pljevaljskog Rudnika uglja (RUP).


Iz crnogorskog ministarstva su objasnili da će ubuduće sva nabavka uglja EPS-a od RUP-a ići na osnovu bilateralne saradnje dve kompanije, čime će se izbeći nepotrebni troškovi trećih lica, posrednika u trgovini, smanjiti mogućnost manipulacija i postići maksimalni benefiti za firme, prenosi eKapija.

Oni su dodali i da će taj princip saradnje početi da se primjenjuje nakon što EPS-u isteknu aktuelni ugovori o nabavci uglja.

Saradnja između EPS-a i RUP-a nastala je kao nastavak nedavnog trilateralnog ministarskog sastanka u Beogradu, na kojem je Mujović razgovarao o regionalnoj saradnji u oblasti energetike sa ministrima energetike i rudarsva Srbije i Republike Srpske, Dubravkom Đedović Handanović i Petrom Đokićem.

Iz crnogorskog ministarstva su poručili da je namera države i resornog ministra da se u regionalne razgovore u energetici uključe i ostale države regiona.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...