Srbija bila zemlja počasni gost na sajmu "CIFIT 2023" u kineskom gradu Sjamenu

Nacionalni paviljon Srbije proglašen za najboliji na Sajmu trgovine i investicija CIFIT 2023 u Kini

SrbijaVesti

10.10.2023 14:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nacionalni paviljon Srbije proglašen za najboliji na Sajmu trgovine i investicija CIFIT 2023 u Kini Nacionalni paviljon Srbije proglašen za najboliji na Sajmu trgovine i investicija CIFIT 2023 u Kini
Nacionalni paviljon Srbije na Sajmu trgovine i investicija „CIFIT 2023“ u kineskom gradu Sjamenu, dobio je specijalnu nagradu i time zvanično proglašen za najbolji... Nacionalni paviljon Srbije proglašen za najboliji na Sajmu trgovine i investicija CIFIT 2023 u Kini

Nacionalni paviljon Srbije na Sajmu trgovine i investicija „CIFIT 2023“ u kineskom gradu Sjamenu, dobio je specijalnu nagradu i time zvanično proglašen za najbolji paviljon, u konkurenciji 5.000 paviljona, objavila je danas Vlada Srbije.

Podseća se da je Srbija bila zemlja počasni gost na sajmu „CIFIT“, uz Brazil i Katar, i jedina zemlja kojoj je ova čast pripala dve godine zaredom.
Prema objašnjenju komisije, razlog zbog koga je srpski nacionalni paviljon osvojio nagradu je to što „naglašava upotrebu modernih materijala i visoke tehnologije, sa inovativnim dizajnom, pružajući posetiocima jedinstveno iskustvo i nezaboravni vizuelni doživljaj“.

Podseća se da je na sajmu u Kini nastupilo više od 100 zemalja, a sam sajam posetilo više od 80.000 privredika, što „CIFIT“ čini najvećim sajmom investicija na svetu. Ocenjeno je i da je još jedan razlog što je srpski paviljon bio jedan od najposećenijih na Sajmu u Sjamenu i taj što je imao rotirajuću binu koja je zauzimala središnji deo paviljona.
Pored toga, u srpskom paviljonu nalazila se i maketa budućeg BIO4 instituta koja je prikazala budući kompleks objekata u Beogradu, a koji će kroz nekoliko godina biti centar biotehnologija ovog dela Evrope.
Srbija se, pored BIO4 Kampusa, na sajmu „CIFIT“ predstavila sa još tri velika projekta – izložbom Expo 2027, Inovacionim distriktom u Kragujevcu, kao i mapom investicija za održivi razvoj koju su zajedno izradili Vlada Srbije i UNDP.


Srpsku delegaciju u Kini predvodila je ministarka kulture Maja Gojković, a činili su je i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja Jelena Begović i ministar telekomunikacija i informisanja Mihailo Jovanović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...