Tema projekta UPDATE okrenuta mladima i korišćenju savremenih tehnologija

Projekat NTP Novi Sad među pet najboljih evropskih projekata na takmičenju Interreg Slam 2023

InovacijePreduzetnikSrbija

22.9.2023 09:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Projekat NTP Novi Sad među pet najboljih evropskih projekata na takmičenju Interreg Slam 2023 Projekat NTP Novi Sad među pet najboljih evropskih projekata na takmičenju Interreg Slam 2023
Naučno-tehnološki park Novi Sad ušao je sa svojim projektom UPDATE – Future Powered by Artificial Intelligence, u finale takmičenja Interreg Slam 2023. Na takmičenju... Projekat NTP Novi Sad među pet najboljih evropskih projekata na takmičenju Interreg Slam 2023

Naučno-tehnološki park Novi Sad ušao je sa svojim projektom UPDATE – Future Powered by Artificial Intelligence, u finale takmičenja Interreg Slam 2023.

Na takmičenju za najbolji evropski projekat program Interreg, sa ovogodišnjom temom „Veštine“, NTP Novi Sad je ujedno proglašen za jedan od pet najboljih projekata za 2023. godinu, saopšteno je iz ove institucije.

Projekat UPDATE, koji je finansiran u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Srbije i Hrvatske, bavi se podučavanjem mladih na temu korišćenja savremenih tehnologija i veština, a najznačajnija stvar koju je NTP NS u sklopu ovog projekta uspešno realizovao je otvaranje DEAL laboratorije u Parku, koja ima namenu da istraživači u pripremnoj fazi svog proizvoda, zahvaljujući virtuelnoj realnosti, isprobaju čitav proces proizvodnje i isprave potencijalnu grešku pre nego što se proizvod pusti u pogon i u realnu izradu, navedeno je u saopštenju.

Takođe, planiran je i besplatan kurs zanimljivog predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom „Stvarnost iz drugog ugla – AR&VR tehnologije“, koji NTP NS organizuje sa ciljem da mladi, na vreme, saznaju više o naprednim tehnologijama, kako funkcionišu, kako se koriste i koje mogućnosti pružaju u različitim oblastima.

Stručni predavači će pružiti uvid u najnovije trendove, primere upotrebe, kao i potencijal ove tehnologije za promenu našeg svakodnevnog života i poslovanja.

Predavanje će se održati 26. septembra u Amfiteatru NTP NS sa početikom u 12h.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...