Akcionarima će biti dodeljen bruto iznos od šest evrocenti po deonici

Najavljen početak isplate dividende Crnogorskog Telekoma

NovacRegionVesti

4.7.2022 11:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Najavljen početak isplate dividende Crnogorskog Telekoma Najavljen početak isplate dividende Crnogorskog Telekoma
Isplata dividende akcionarima Crnogorskog Telekoma za prošlu poslovnu godinu počeće u sredu 6. jula, saopšteno je iz kompanije. Na redovnoj Skupštini akcionara odlučeno je... Najavljen početak isplate dividende Crnogorskog Telekoma

Isplata dividende akcionarima Crnogorskog Telekoma za prošlu poslovnu godinu počeće u sredu 6. jula, saopšteno je iz kompanije.

Na redovnoj Skupštini akcionara odlučeno je da se deo dobiti ostvarene u finansijskoj prošloj godini, u iznosu od 2,84 miliona evra, isplati akcionarima kao dividenda, odnosno bruto iznos od šest evrocenti po akciji, dok će se deo dobiti u iznosu od 219,67 evra raspodeliti u zadržanu dobit, prenosi agencija Mina.

„Bruto iznos dividende po akciji je šest evrocenti, koji će prilikom isplate biti umanjen za pripadajući iznos poreza na dobit za pravna lica, odnosno poreza na dohodak i prireza na porez za fizička lica u skladu sa važećim propisima“, objasnili su iz kompanije.

Akcionari građani svoje iznose mogu podići na svim šalterima Crnogorske komercijalne banke (CKB), uz lični dokument.

Dividenda će biti isplaćena akcionarima koji su posedovali akcije na dan održavanja Skupštine akcionara 1. juna i donošenja Odluke o raspodeli dobiti kompanije.

CRNOGORSKI TELEKOM

MOSKOVSKA 29, PODGORICA , Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
75.846.517 (2021)
Broj zaposlenih:
495 (2021)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...