solidna dobit u mobilnom segmentu poslovanja

Crnogorski Telekom ukupno prihodovao 75,3 miliona evra u 2021. godini

BiznisFirme u fokusuRegionVesti

23.2.2022 18:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Crnogorski Telekom ukupno prihodovao 75,3 miliona evra u 2021. godini Crnogorski Telekom ukupno prihodovao 75,3 miliona evra u 2021. godini
Crnogorski Telekom je u prošloj godini zabeležio rast prihoda, pa je na kraju godine ukupno prihodovao 75,3 miliona evra. Iz Telekoma su naveli da... Crnogorski Telekom ukupno prihodovao 75,3 miliona evra u 2021. godini

Crnogorski Telekom je u prošloj godini zabeležio rast prihoda, pa je na kraju godine ukupno prihodovao 75,3 miliona evra.

Iz Telekoma su naveli da je kompanija poslovala sa solidnom dobiti i prihodima u mobilnom segmentu, zadržavši tržišno vođstvo u postpejdu, i segmentu veleprodaje zahvaljujući pre svega dobroj turističkoj sezoni, prenosi Mina.

Iz kompanije su pojasnili da je rast prihoda uslovljen primarno rezultatima u sektoru veleprodaje tokom turističke sezone, kao i rastom u mobilnim uslugama i ICT segmentu.

„Operativna dobit pre kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), isključujući posebne uticaje i nakon najma, iznosila je 27,5 miliona, a neto dobit iznosila je 3,1 milion evra“, navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma, Stjepan Udovičić, kazao je da je iza te kompanije solidna godina u kojoj su uspeli preokrenuti određene trendove, što im daje dodatnu motivaciju.

„Zamah koji smo uhvatili prethodne godine iskoristićemo u tekućoj godini kako bismo ulaganjem u infrastrukturu unapredili korisničko iskustvo sa našim optičkim i mobilnim mrežama, stvarajući tako uslove da na tržište donesemo nove usluge i servise, u skladu sa potrebama korisnika“, rekao je Udovičić.

Kako je naveo, žele da nastave rast korisničkog zadovoljstva koji su zabeležili u svim merenjima, zahvaljujući neprekidnoj optimizaciji portfolija usluga i brojnim incijativama i nagrađivanjima pod sloganom „U dobrim rukama“.

„U ovoj godini zadržavamo fokus na zadovoljstvu i potrebama korisnika dok dodatno ulažemo u mobilnu i fiksnu mrežu, što će nam osigurati stabilan i održiv rast u godinama koje dolaze“, kazao je Udovičić.

Kako je saopšteno, Crnogorski Telekom je na kraju prošle godine zadržao tržišno liderstvo u oba segmenta mobilnog postpejda – rezidencijalnom i poslovnom – kao i prvo mesto po broju korisnika mobilnog interneta.

Navodi se da je prošlu godinu kompanija završila sa 263.000 aktivnih postpejd SIM kartica, što je za sedam odsto više u odnosu na kraj 2020. godine, i na liniji je strateškog opredeljenja Telekoma da dodatno unapređuje i razvija postpejd segment.

„S druge strane, broj aktivnih pripejd SIM kartica se smanjio za jedan odsto i iznosio je 115.000. Broj korisnika mobilnog interneta porastao je za devet odsto, na 221.000 korisnika“, navodi se u saopštenju.

Iz Crnogorskog Telekoma su istakli da je broj korisnika na optici porastao za 16 odsto i iznosio je 28.400, dok je broj TurboDSL korisnika porastao za četiri odsto u odnosu na kraj 2020. godine, i iznosio je 34.200.

Udovičić je kazao da su u kompaniji značajna sredstva i vreme uložili u razvoj i promociju digitalnih kanala komunikacije sa korisnicima.

CRNOGORSKI TELEKOM

MOSKOVSKA 29, PODGORICA, Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
73.836.100,00 (2020)
Broj zaposlenih:
501 (2020)

Ta digitalna infrastruktura, prema njegovim rečima, omogućiće im da dodatno ubrzaju i svoje procese, pojeftine sam trošak procesa isporučenja usluge korisnicima, što će rezultirati još boljim korisničkim iskustvom i dodatnim uštedama za kompaniju.

Udovičić je naveo da su osim spomenutog, tokom prošle godine, aktivno doprinosili zajednici u kojoj posluju, naročito kroz digitalne servise koje razvijaju.

„Tako smo prošle godine učestvovali u jednom od najznačajnijih projekata crnogorskog Ministarstva zdravlja, vakcinacije stanovništva, kroz razvoj, doniranje i puštanje u rad nacionalnog Call centra 1717 za zakazivanje vakcinacije, informisanje građana i koordinaciju zdravstvenih službi u 18 gradova“, istakao je Udovičić.

On je pomenuo i projekat BoostMeUp, kroz koji su sa partnerima iz Tehnopolisa, Naučno-tehnološkog parka i Amplituda, dali veoma snažnu podršku startap zajednici Crne Gore.

„Kako bismo kroz finansijsku i mentorsku podršku omogućili mladim inovatorima da razviju svoje ideje i da ih pripreme za uspeh na globalnom tržištu“, dodao je Udovičić.

Tagovi
BIZNIS REGION
  • ZVE84

    23.2.2022 #1 Author

    Telekom, kao i svaki drugi, je nepresušni izvor novca.

    Odgovori

  • Dragana

    24.2.2022 #2 Author

    Dobro je da je neko zadovoljan poslovanjem.

    Odgovori

  • HEPO

    16.11.2023 #3 Author

    A Milo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...