Revizija dosadašnjeg sistema međunarodne kreditne institucije

Najavljeno povećanje kvota kratkoročnog finansiranja MMF-a

SvetVesti

16.10.2023 10:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Najavljeno povećanje kvota kratkoročnog finansiranja MMF-a Najavljeno povećanje kvota kratkoročnog finansiranja MMF-a
Članovi Upravnog odbora Međunarodnog monetarnog fonda obavezali su se da će završiti reviziju takozvanog kvotnog finansiranja do 15. decembra, izražavajući podršku povećanju kojim se... Najavljeno povećanje kvota kratkoročnog finansiranja MMF-a

Članovi Upravnog odbora Međunarodnog monetarnog fonda obavezali su se da će završiti reviziju takozvanog kvotnog finansiranja do 15. decembra, izražavajući podršku povećanju kojim se barem održavaju ukupni kreditni resursi MMF-a pošto bilateralni aranžmani zaduživanja ističu.

U saopštenju koje je izdala predsednica Upravnog odbora Fonda, španska ministarka ekonomije Nadia Kalvino (Nadia Calvino Santamaria), takođe se poziva na predloge za promenu formule akcionara Fonda do juna 2025. godine.

Kako prenosi Investing, u saopštenju se ne preciziraju iznosi finansiranja, ali su otvorena vrata za potencijalno povećanje kratkoročnog finansiranja bez promena u udelu.

„Kako bismo zadržali trenutni okvir sredstava Fonda dok povećanje kvota ne stupi na snagu, pozivamo Izvršni odbor da predloži prelazne aranžmane“, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...