NAJTEŽA KRIZA POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA Ugrožena radna mesta 195 miliona ljudi

IzdvajamoSvetVesti

8.4.2020 11:40 Autor: Ljiljana Begović 0

NAJTEŽA KRIZA POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA Ugrožena radna mesta 195 miliona ljudi NAJTEŽA KRIZA POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA Ugrožena radna mesta 195 miliona ljudi
Tržište rada zahvatila je u vreme pandemije korona virusa „najteža kriza nakon Drugog svetskog rata“ jer je 1,25 milijardi radnika izloženo povećanom riziku otpuštanja... NAJTEŽA KRIZA POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA Ugrožena radna mesta 195 miliona ljudi

Tržište rada zahvatila je u vreme pandemije korona virusa „najteža kriza nakon Drugog svetskog rata“ jer je 1,25 milijardi radnika izloženo povećanom riziku otpuštanja ili smanjenja plate, upozorava Međunarodna organizacija rada (MOR).

Novo istraživanje ove agencija Ujedinjenih nacija pokazuje da bi korona virus mogao za 6,7 posto smanjiti broj radnih sati u svetu samo u drugom tromesečju 2020. godine, što odgovara broju od 195 miliona izgubljenih radnih mesta s punim radnim vremenom. Generalni direktor MOR Gaj Rajder (Guy Ryder) je rekao da „brojke moćno govore same za sebe da svet rada trpi apsolutno vanredan pad“.

Arapske zemlje i Evropa mogli bi biti teško pogođeni s obzirom na stanovništvo, ali u apsolutnim brojevima u drugom tromesečju ove godine najteže će biti na području Azije i Pacifika.

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je Evropska unija pred najvećim izazovom od svog osnivanja.“Suočeni smo s velikim izazovom po zdravlje građana. Zbog toga mora biti u interesu svih, a tako i Nemačke, da iz te krize ne izađemo oslabljeni, nego snažniji“, poručila je Merkel.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...