Ukupno 473 osoba dobilo pomoć

Najugroženiji građani podržani projektom inovativnog zapošljavanja na lokalnom nivou

SrbijaVesti

24.7.2023 16:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Najugroženiji građani podržani projektom inovativnog zapošljavanja na lokalnom nivou Najugroženiji građani podržani projektom inovativnog zapošljavanja na lokalnom nivou
Više od 450 građana podržano je u okviru projekta ”Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u razvoju inovativnih rešenja za zapošljavanje... Najugroženiji građani podržani projektom inovativnog zapošljavanja na lokalnom nivou

Više od 450 građana podržano je u okviru projekta ”Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u razvoju inovativnih rešenja za zapošljavanje na lokalnom nivou” koji se sprovodi uz tehničku i finansijsku podršku globalnog programa Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“ (PME), koji u Srbiji sprovodi GIZ.

Osam gradova i opština dobilo je sredstva u ukupnom iznosu od gotovo 400.000 evra za sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja u okviru prvog ovakvog projekta u Srbiji.

“Кroz ovaj projekat Ministarstvo je nastavilo da razvija podršku razvoja lokalnih politika zapošljavanja, a JLS su imale priliku da kreiraju i sprovedu rešenja koja su sama osmislila i koja odgovaraju potrebama lokalnog tržišta rada i svakog identifikovanog korisnika čime smo se za još jedan korak približili individualizaciji mera aktivne politike zapošljavanja”, rekla je Slavica Jelača, v.d. pomoćnica ministra na završnoj konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati projekta. Ona je dodala da je ukupno 473 osoba dobilo pomoć.

U okviru projekta ukupno skoro 78 korisnika dobilo je zaposlenje, 293 je dobilo uslugu karijernog vođenja i savetovanja u Kragujevcu, Ćićevcu, Pirotu, Vranju i Vrnjačkoj Banji; 63 je prošlo obuku na radnom mestu u Pirotu, Kragujevcu i Vrnjačkoj Banji, dok je 134 osobe završilo obuke za potrebe tržišta rada u Knjaževcu, Novom Pazaru i Vrnjačkoj Banji i time povećalo svoje šanse za zapošljavanje.

Takođe, 126 osoba je unapredilo svoje znanje o preduzetništvu kroz obuke, a 45 nezaposlena lica su otvorila preduzetničke radnje i dobila opremu koja im je neophodna da započnu posao u Novom Pazaru, Vranju, Baču i Ćićevcu.

U Knjaževcu su osnovana tri socijalna preduzeća za preradu voća i povrća u kojima će se zaposliti više od deset osoba preko 50 godina starosti, a u Novom Pazaru su osnovana dva socijalna preduzeća.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...