jednostavnija procedura poslodavcima za ulazak u ovaj sistem

Promenom Zakona o dualnom obrazovanju učenici će imati više radnih sati

SrbijaVesti

5.4.2023 17:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Promenom Zakona o dualnom obrazovanju učenici će imati više radnih sati Promenom Zakona o dualnom obrazovanju učenici će imati više radnih sati
Povećanje broja sati koje će mladi provoditi u kompaniji jedna je od značajnijih izmena u nacrtu Zakona o dualnom obrazovanju kojim su predviđene njegove... Promenom Zakona o dualnom obrazovanju učenici će imati više radnih sati

Povećanje broja sati koje će mladi provoditi u kompaniji jedna je od značajnijih izmena u nacrtu Zakona o dualnom obrazovanju kojim su predviđene njegove promene, rečeno je na javnog raspravi u Beogradu u sredu.

Osiguraće se bolji kvalitet obrazovnog procesa kroz povezivanje teorije i prakse zahvaljujući povećanju broja sati koje mladi provode u savremenom realnom radnom okruženju kompanije, saopštila je Vlada Srbije.

Direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, Gabrijela Grujić, naglasila je da se time povećavaju izgledi da će mladima po završetku školovanja kompanija ponuditi zaposlenje.

Takođe je navedeno da će poslodavci moći da računaju na jednostavniju proceduru da bi ušli u sistem dualnog obrazovanja.

Javna rasprava o tome se sprovodi od 17. marta do 6. aprila ove godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...