Postrojenje će pokrivati potrebe 286.000 stanovnika

Najveće postrojenje za preradu otpadnih voda u Srbiji gradiće se u Nišu

SrbijaVesti

28.5.2024 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Najveće postrojenje za preradu otpadnih voda u Srbiji gradiće se u Nišu Najveće postrojenje za preradu otpadnih voda u Srbiji gradiće se u Nišu
Najveći IPA projekat, koji se realizuje uz podršku Evropske unije, ali i sredstvima iz budžeta Srbije jeste izgradnja 46 kilometara kanalizacione mreže u Nišu,... Najveće postrojenje za preradu otpadnih voda u Srbiji gradiće se u Nišu

Najveći IPA projekat, koji se realizuje uz podršku Evropske unije, ali i sredstvima iz budžeta Srbije jeste izgradnja 46 kilometara kanalizacione mreže u Nišu, kao i izgradnja najvećeg postrojenja za preradu otpadnih voda u tom gradu.

Buduće postorjenje će, prema rečima predsednika Vlade Miloša Vučevića koji je obišao radove, pokrivati potrebe 286.000 stanovnika, saopšteno je iz Vlade, piše eKapija.

“Najveći projekat kroz saradnju sa Evropskom unijom dolazi u grad Niš, na zasluženo mesto i olakšava i poboljšava kvalitet života Nišlija”, poručio je premijer i dodao da će Vlada Srbije voditi računa o ravnomernom razvoju svih delova Srbije.

Niš je, kako je dodao, strateško mesto za jug i jugoistok Srbije i jačanje Niša suštinsko je za ovaj deo naše zemlje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.