Greg Ejbel otkupio akcije kompanije vredne 68 miliona dolara

Naslednik Vorena Bafeta povećava udeo u kompaniji Berkshire

BerzaBiznisNovacSvetVesti

4.10.2022 09:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Naslednik Vorena Bafeta povećava udeo u kompaniji Berkshire Naslednik Vorena Bafeta povećava udeo u kompaniji Berkshire
Greg Ejbel (Greg Abel), koji će naslediti Vorena Bafeta (Warren Buffett) na mestu generalnog direktora kompanije Berkshire Hathaway, povećava svoj udeo u konglomeratu kojim... Naslednik Vorena Bafeta povećava udeo u kompaniji Berkshire

Greg Ejbel (Greg Abel), koji će naslediti Vorena Bafeta (Warren Buffett) na mestu generalnog direktora kompanije Berkshire Hathaway, povećava svoj udeo u konglomeratu kojim očekuje da će jednoga dana rukovoditi.

Ejbel je prošlog meseca otkupio akcije vredne oko 68 miliona dolara, navodi se u berzanskoj dokumentaciji. Akcije kompanije A klase su na zatvaranju trgovanja na Njujorškoj berzi u ponedeljak imale cenu od 413.300 dolara.

Otkup akcija mogao bi predstavljati početak rešavanja problema koji brine deoničare – Ejbel, koji rukovodi poslovanjem koje nije u vezi sa osiguranjem nije bio jedan od glavnih deoničara, za razliku od dugogodišnjeg direktora konglomerata Berkshire. Povećanje udela, povećava i Ejbelovu izloženost u igri više od godinu dana nakon što je zvanično imenovan kao najverovatniji naslednik devedesetdvogodišnjeg Bafeta, piše Bloomberg.

Ejbel je od 2. marta posedovao pet akcija klase A i više od 2.000 akcija klase B, navodi se u podnesku o punomoćju objavljenom ranije ove godine.

On je ranije vodio energetski sektor kompanije, dobio je priliv sredstava kada je kompanija otkupila njegov vlasnički udeo za 870 miliona dolara u junu. Ovaj potez je podstakao špekulacije da bi mogao neka od tih sredstava da ponovo uloži nazad u kompaniju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...