u protestu petina zaposlenih

Nastavak dijaloga između rukovodstva Galenike i štrajkačkog odbora

SrbijaVesti

21.3.2024 09:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nastavak dijaloga između rukovodstva Galenike i štrajkačkog odbora Nastavak dijaloga između rukovodstva Galenike i štrajkačkog odbora
Pošto se protest dela zaposlenih nastavio, na sastanku sa štrajkačkim odborom menadžment Galenike je naglasio dosadašnja ulaganja u povećanje zarada i dodatne benefite za... Nastavak dijaloga između rukovodstva Galenike i štrajkačkog odbora

Pošto se protest dela zaposlenih nastavio, na sastanku sa štrajkačkim odborom menadžment Galenike je naglasio dosadašnja ulaganja u povećanje zarada i dodatne benefite za zaposlene svake godine, kao i da je prosečna zarada u Galenici na nivou proseka u farmaceutskoj industriji.

Menadžment je istakao i da – iako nisu ispunjeni preduslovi o povećanju zarada u skladu sa Kolektivnom ugovorom – zarada je ipak povećana, a da je razgovor jedini način da se postigne razumevanje između zahteva sa jedne strane, i realnih mogućnosti sa druge strane.

“Oko 80 odsto zaposlenih Galenike nije u štrajku, što je pokazatelj posvećenosti zaposlenih daljem radu i razvoju. Zaposleni koji su u štrajku su ponovo pozvani na obustavu štrajka i da nastave sa radom. Podsećamo i da je Galenika povećala zarade zaposlenima počev od februarske zarade, što je jedan od dva reprezentativna sindikata prihvatio, a drugi nije. Nakon odluke o povećanju zarada, drugi sindikat je odlučio da započne štrajk”, poručili su iz Galenike za Biznis.rs.

Samo u 2023. godini u odnosu na 2022. prosečna zarada zaposlenih čija je zarada ugovorena u koeficijentu je uvećana za 18 odsto.

Za prethodne četiri godine zaključno sa ovogodišnjim februarskim povećanjem, prosečna zarada povećana je 68 odsto, ističe se u kompanisjkom saopštenju.

“Kao odgovorna kompanija, Galenika kontinuirano ulaže u unapređenje uslova rada. Za zaposlene su između ostalog obezbeđeni sopstveni autobuski prevoz, topli obrok u kantini, dodatno privatno zdravstveno osiguranje, plaćeni noćni rad u procentu većem od onog predviđanog zakonom, kao i godišnji bonus za ostvarenje predviđenih planova”, ističu u farmaceutskoj kompaniji.

Tagovi
SRBIJA VESTI
  • JANA

    23.3.2024 #1 Author

    Po njihovim rečima kako čitam, obezbedili su odlične uslove ali očigledno su negde zakazali čim je došlo do štrajka

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...