povećan broj proizvoda i sertifikata u prošloj godini

Galenika nastavlja širenje na međunarodnoj sceni

BiznisSrbija

28.2.2024 13:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Galenika nastavlja širenje na međunarodnoj sceni Galenika nastavlja širenje na međunarodnoj sceni
Farmaceutska kompanija Galenika je tokom 2023. godine proširila portolio proizvoda, povećala broj međunarodnih sertifikata za kvalitet i dalje širila svoje poslovanje na međunarodnom tržištu.... Galenika nastavlja širenje na međunarodnoj sceni

Farmaceutska kompanija Galenika je tokom 2023. godine proširila portolio proizvoda, povećala broj međunarodnih sertifikata za kvalitet i dalje širila svoje poslovanje na međunarodnom tržištu.

Tokom prethodne godine, u Srbiji i tržištima regiona na kojima posluje, Galenika je registrovala 129 proizvoda, dok je 77 pušteno u promet. Kompanija je uvećala broj sertifikata za najviši nivo standarda rada i proizvodnje, te je sada nosilac 18 domaćih i međunarodnih GMP, ISO i HACCP sertifikata. Pored Srbije, Galenika uspešno posluje na 20 međunarodnih tržišta, dok se u 2024. planira proširenje poslovanja na još četiri tržišta Evrope i MENA regiona, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Kao deo brazilske NC Grupe i uz strateško partnerstvo sa brazilskim farmaceutskim liderom – EMS, Galenika je tokom 2023. realizovala transfer tehnologije za šest proizvoda iz novije generacije generičkih lekova, a u 2024. godini je započeta priprema za realizaciju transfera tehnologije za još šest proizvoda.

„Bez obzira na izazove usled globalnih okolnosti, Galenika je u 2023. godini uspešno obezbedila proizvodnju i distribuciju svojih proizvoda na svim tržištima na kojima posluje. U 2024. godinu Galenika ostaje strateški fokusirana na rast kroz visok kvalitet proizvoda, investicije, digitalnu transformaciju i dalju globalizaciju svog poslovanja’’, izjavio je Rikardo Vian Markes (Ricardo Vian Marques), generalni direktor Galenike.

U odnosu na 2022. godinu, u 2023. godini Galenika je smanjila količinu generisanog otpada za 20 odsto i potrošnju vode za četiri procenta. U cilju obezbeđenja maksimalne uštede i minimalnog gubitka vode, u martu 2024. godine se planira završetak renoviranja internog vodovodnog sistema, investicija u koju je uloženo 700.000 evra.

Tokom prethodne godine, kompanija je realizovala donacije u medicinskoj opremi za tri zdravstvene ustanove kao i 47 donacija u lekovima za 35 zdravstvenih ustanova u Srbiji.

U kompaniji 64 odsto rukovodilaca čine žene, a tokom 2023. godine, u okviru sopstvenog programa ,,Galenika Akademija’’, realizovane su obuke za skoro jedanaest hiljada farmaceuta i farmaceutskih tehničara tj. 70 odsto apotekarske zajednice u Srbiji. Dodatno, Galenika je organizovala čak 87 stručnih medicinskih događaja, za 1.100 zdravstvenih radnika iz Srbije.

Tagovi
BIZNIS SRBIJA

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...