"pandemija nevakcinisanih" se širi

Nemačka beleži rast obolelih, Kina je uspela da zaustavi širenje delta soja

LifestyleSvetVestiZdravlje

4.9.2021 15:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nemačka beleži rast obolelih, Kina je uspela da zaustavi širenje delta soja Nemačka beleži rast obolelih, Kina je uspela da zaustavi širenje delta soja
Nemačka se suočava sa „pandemijom nevakcinisanih“, rekao je u petak ministar zdravlja Jens Spahn usred četvrtog talasa rastućih stopa infekcije, iako je u ovoj... Nemačka beleži rast obolelih, Kina je uspela da zaustavi širenje delta soja

Nemačka se suočava sa „pandemijom nevakcinisanih“, rekao je u petak ministar zdravlja Jens Spahn usred četvrtog talasa rastućih stopa infekcije, iako je u ovoj zemlji više od 60 odsto stanovništva potpuno vakcinisano.

U Nemačkoj je od petka do subote registrovano 10.835 novih slučajeva korona virusa i 24 smrtna slučaja, pokazali su podaci koje je objavio Nacionalni institut za javno zdravlje RKI.

Istovremeno, Florida je u svom poslednjem nedeljnom izveštaju prijavila 2.345 dodatnih smrtnih slučajeva od Covid-19, najviše u sličnom periodu, piše Bloomberg.

Mnogo je veća verovatnoća da će deca biti hospitalizovana jer je delta varijanta postala široko rasprostranjena, pokazale su dve studije američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti objavljene u petak. Ipak, deca nisu ozbiljnije obolela, jer nije bilo potrebe za intenzivnijim lečenjem nego u prvom naletu virusa.

Administracija predsednika SAD-a Džoa Bajdena (Jo Biden) predstavila je plan vredan 65 milijardi dolara za pripremu za buduće pretnje pandemijom, upoređujući ambiciozni predlog sa misijom Apola 11 na Mesec.

Predlog koji je u petak objavila Kancelarija za nauku, tehnologiju i politiku Bele kuće i Savet za nacionalnu bezbednost usredsređen je na zaštitu SAD od potencijalno katastrofalnih bioloških pretnji, uključujući one koje se prirodno javljaju, ili ih slučajno ili namerno pokreću loši akteri.

S druge strane, Kina je u petak prijavila jedan lokalno prenet slučaj Covid-19 u južnoj provinciji Iunnan, navodi se u saopštenju Nacionalne zdravstvene komisije. Kina je uspela da zaustavi izbijanje varijante delte od kraja jula, i kako navode situacija je uglavnom pod kontrolom, piše Bloomberg.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...