srbija ulaže u projekte za zdraviju životnu sredinu

Četiri milijarde evra u narednih pet godina za ekološki održivi razvoj

EkologijaSrbijaU fokusuVesti

4.9.2021 11:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Četiri milijarde evra u narednih pet godina za ekološki održivi razvoj Četiri milijarde evra u narednih pet godina za ekološki održivi razvoj
„U narednih pet godina iz državnog budžeta za projekte ekološkog održivog razvoja biće uloženo četiri milijarde evra“, najavio je tokom posete Vranju u petak,... Četiri milijarde evra u narednih pet godina za ekološki održivi razvoj

„U narednih pet godina iz državnog budžeta za projekte ekološkog održivog razvoja biće uloženo četiri milijarde evra“, najavio je tokom posete Vranju u petak, ministar za građevinarstvo, saobraćaj i infrastukturu Tomislav Momirović.

On je u Vranju prisustvovao potpisivanju ugovora između KfW banke, Grada Vranja i lokalnog JKP Komrad, kojim se predviđa proširenje kapaciteta ekološke deponije Meteris u upravljanju čvrstim otpadom, piše Danas.

Vrednost ugovora koji je kreditno zaduženje kod KFW-a je 13,3 miliona evra, od čega će 12,5 pripasti projektu Meteris, a ostatak susednim opštinama.

Direktor KfW-a u Srbiji Rudiger Hartman (Ruediger Hartmann), najavio je da su „oni posebno zainteresovani za podršku ekološkim projektima u Srbiji i da će Vranje ovim projektom biti lider u Srbiji“.

Početak realizacije projekta očekuje se od 2023. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...