frankfurtski "Fraport" od sledeće godine predviđa poboljšanje avio-saobraćaja

Najprometniji aerodrom u Evropi očekuje „tešku zimu“

BiznisSvetTurizamVesti

4.9.2021 09:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Najprometniji aerodrom u Evropi očekuje „tešku zimu“ Najprometniji aerodrom u Evropi očekuje „tešku zimu“
Aerodrom Fraport u Frankfurtu priprema se za zatišje u turizmu nakon naglog skoka broja putnika tokom letnje sezone, a njegov izvršni direktor predviđa češće... Najprometniji aerodrom u Evropi očekuje „tešku zimu“

Aerodrom Fraport u Frankfurtu priprema se za zatišje u turizmu nakon naglog skoka broja putnika tokom letnje sezone, a njegov izvršni direktor predviđa češće oscilacije putovanja i u budućnosti.

S obzirom na pandemiju, Fraport očekuje „tešku zimu“, a iduće godine poslovanje bi se trebalo značajno poboljšati, rekao je izvršni direktor Stefan Skulte (Stefan Schulte), prenosi Seebiz.eu.

U avgustu je kroz aerodrom u Frankfurtu, jednog od najprometnijih u Evropi, prošlo oko 3,2 miliona putnika, što je još uvek otprilike upola manje nego u avgustu 2019. godine.

Očekuje se da će do septembra i oktobra brojke pasti na 40 odsto pretpandemijskog nivoa, rekao je Skulte.

Šef Fraporta očekuje i da će broj putnika u budućnosti češće oscilirati, s puno jačom letnjom sezonom i daleko većim prometom vikendima nego pre.

Prema njegovim rečima poslovanje će verovatno biti slabije zimi i verovatno će biti perioda sa osetno manjim prometom tokom nedelje, rekao je.

Kompanija na taj problem planira odgovoriti „znatno većom fleksibilnošću“ u poslovanju, što će verovatno uticati na radno vreme zaposlenih.

Glavni je razlog fluktuacija razlika između poslovnih i turističkih putovanja. Skulte procenjuje da će tokom predstojeće zime poslovna putovanja verovatno nadmašiti najviši nivou u pandemijskoj 2020. godini.

Turističkih putovanja će po njegovoj proceni biti manje jer mnogi ljudi nisu sigurni kako će se razvijati pandemija i broj zaraženih.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...